detector.media
19.02.2015 10:35
Прес-служба Олександра Януковича спростовує, що він опосередковано є власником трьох телеканалів в Україні
Прес-служба Олександра Януковича спростовує, що він опосередковано є власником трьох телеканалів в Україні

Прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир (на фото) опублікував у Facebook повідомлення під назвою «офіційна заява», яке спростовує інформацію, що син колишнього Президента України опосередковано володіє телеканалами Tonis (ТОВ «Телеканал "Тоніс"»), Business (ТОВ «ТРК "Погода ТБ"») і Dobro (ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»), про що 18 лютого повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко з посиланням на Генеральну прокуратуру України.

 

«Заява голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ю. Артеменка, з посиланням на інформацію Генпрокуратури України, про те, що "Олександр Янукович опосередковано є власником трьох українських телеканалів: «Тоніс»,  Dobro і Business" не відповідає дійсності. Олександр Янукович не був і не є власником і ніколи не входив у керівні органи яких-небудь медіа-активів», - йдеться у заяві, яку опублікував пан Кірасир.

 

Прес-служба Олександра Януковича також намагається переконати, що поява інформації пов'язана з річницею Майдану. «Подібну інформацію варто розцінювати, як спробу представників нинішньої влади напередодні річниці Майдану показати видимість власної роботи, тим самим знизити градус напруги в суспільстві, пов'язаний з повним провалом їх діяльності за рік перебування у керівництва державою», - заявляє Юрій Кірасир.

 

Нагадаємо, за словами голови Нацради Юрія Артеменка, Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування за підозрою Олександра Януковича у вчиненні низки злочинів і вживає заходів для встановлення його майна та рахунків. В межах цього розслідування ГПУ встановила, що він опосередковано володіє трьома телеканалами. У зв'язку із цим Генпрокуратура попросила Нацраду надати до головного слідчого управління ГПУ інформацію, чи проводилися перевірки цих телекомпаній, які їхні результати, а також надати копії реєстраційних документів телекомпаній.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY