detector.media
18.02.2015 14:25
Українська книжка увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award-2015
Українська книжка увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award-2015

Книга «Війна, що змінила Рондо», випущена у світ завдяки співпраці творчої майстерні «Аґрафка» та «Видавництва Старого Лева», отримала спеціальну відзнаку журі у категорії «Нові Горизонти» (New Horizons) на престижному конкурсі дитячої книжки Bologna Ragazzi Award 2015, у якому цього річ  взяли участь  40 країн. Про це повідомляється на сайті «Видавництва Старого Лева».

 

Відзнаку книжці, яку написали та проілюстрували Романа Романишин та Андрій Лесів, у номінації New Horizons члени журі мотивували так: «Війна приходить раптово і змінює все. У цих сміливих і напрочуд грайливих ілюстраціях, місто Рондо та його друзі знаходять геніальне вирішення проблеми, і знову настає квітучий мир. Хоча книга відкриває перед читачами складну світову проблему, постійно відчутну й дуже реальну, "Війна, що змінила Рондо" робить акцент на надії і просвітленні».

 

На презентації книжки в Україні

 

«"Війна, що змінила Рондо" - це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Вона про те, що перемогти у війні можна лише згуртувавшись, а справжнім героєм може стати кожен. Війна не має національності, як і зло. Саме тому, книжку "Війна, що змінила Рондо", зрозуміють не лише в Україні, а й у всьому світі. Для нас дуже важливо, що український контекст, як суспільний, так і книжковий, стає частиною світового», - зазначають у «Видавництві Старого Лева».

 

Минулого року на Bologna Ragazzi Award українська книжка «Зірки і макові зернята»,  створена творчою майстернею «Аґрафка» та видана «Видавництвом Старого Лева», здобула відзнаку у номінації Opera Prima: mention.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY