detector.media
15.02.2015 12:09
Поліція ліквідувала чоловіка, підозрюваного в замаху на карикатуриста Вілкса

У Копенгагеніполіцейські застрелили чоловіка поблизу залізничного вокзалу після того, як він розпочав по них стрілянину. Це сталося вранці у неділю, 15 лютого, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Чи пов'язаний убитий з двома нападами, вчиненими у місті у суботу 14 лютого і у ніч на неділю, у результаті яких загинуло двоє людей і п'ятеро були поранення, поліція встановлює.

 

Нагадаємо, починаючи з 14 лютого у Копенгагені відбулося щонайменше три інциденти зі стріляниною. Спочатку невідомі обстріляли будівлю, де проводився семінар з проблем ісламу і свободи слова. Зустріч у Копенгагені була присвячена дебатам на тему свободи слова у мистецтві в нинішньому світі. Її учасники збиралися обговорити нещодавній напад на карикатуристів Charlie Hebdo. У дискусії брав участь шведський художник Ларс Вілкс, відомий своїми карикатурами на пророка Мухаммеда, а також посол Франції у Данії Франсуа Зімере. Було запрошено і представників журналу Jyllands Posten, що отримав скандальну популярність після публікації карикатур на пророка Мухаммеда кілька років тому.

 

Підч час семінару невідомі відкрили стрілянину. Один з глядачів, присутній на зустрічі, помер від отриманих вогнепальних поранень. Поранення отримали троє поліцейських.

 

Очевидці припускають, що стріляли саме у Вілкса, проте його охоронцям вдалося вчасно зорієнтуватися і вберегти його від куль.

 

Після інциденту невідомі втекли. За кілька годин, зазначає «Радіо Свобода», сталася стрілянина біля міської синагоги. Загинув чоловік, двоє поліцейських отримали поранення. Нападнику також вдалося втекти.

 

Під час третього інциденту зі стріляниною - біля залізничного вокзалу - поліцейські й застрелили невідомого.

 

Ларсу Вілксу терористична організація «Ісламська держава» винесла смертний вирок. «Аль-Каїда» включила карикатуриста до списку «головних ворогів ісламу» поряд з автором «Сатанинських віршів» Салманом Рушді, а також журналістами Jyllands Posten.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY