detector.media
13.02.2015 19:31
Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ «правильно» писати про «Правий сектор», УПА і УНА-УНСО
Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ «правильно» писати про «Правий сектор», УПА і УНА-УНСО

Роскомнагляд заявив, що російські ЗМІ не можуть писати про українські націоналістичні організації нейтрально. Про це пише російська «Новая газета» з посиланням на інформацію відомства РФ.

 

«Згадка включених в перелік організацій припустима в матеріалах ЗМІ в негативному ключі, з використанням характеристик "радикальні", "екстремістські", "націоналістичні"», - пояснює Роскомнагляд.

 

Також наглядове відомство додає, що в публікаціях із згадкою українських правих організацій має бути сказано про їх ліквідацію в РФ або заборону їх діяльності.

 

Зокрема, мова йде про визнані Верховним судом РФ екстремістськими організації «Правий сектор», «Українська національна асамблея - Українська народна самооборона» (УНА-УНСО), «Українська повстанська армія» (УПА), «Тризуб ім. Степана Бандери» та «Братство».

 

При порушенні вимог ЗМІ отримають попередження, повідомив «Новой газете» представник Роскомнагляду. Чиновник відомства сам зателефонував до редакції, щоб роз'яснити, як і в якому контексті «Новой газете» слід згадувати зазначені вище організації.

 

Нагадаємо, студенти з різних російських вишів записали відеозвернення до українців, у якому заявили, що їм соромно за свою державу. Відео розмістили на YouTube-каналі «Відкрита Росія». На початку ролика студенти називають своє ім'я та повідомляють, у якому виші навчаються. Вони також заявляють, що говорять не від імені всього студентства, а представляють лише своїх однодумців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY