detector.media
13.02.2015 10:22
Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії
Студенти з Молдови записали відеоролик із зверненням до молоді з України та Росії

В інтернеті з'явилося відеозвернення студентів навчальних закладів Молдови до своїх однолітків з України та Росії, повідомляє «Укрінформ».

 

Учасники запису закликають до миру й висловлюють підтримку українцям в їхній боротьбі за свободу. Звернення вони підготували румунською, українською та російською мовами.

 

Українців студенти підтримали у їхній боротьбі й назвали братами: «Брати українці. Ми говоримо вам "Брати", тому поділяємо ваші страждання, ми свідки того минулого, помилки якого болять досі. Голод був створений штучно у вас і у нас. Наших дідусів і бабусь депортували - ваших теж. Минуле хвилює нас сьогодні. Вмирають люди, але вмирають за правду та ідентичність. І ми, і ви зробили вибір, але зараз ви страждаєте більше, ніж ми. Страждаємо й ми, але ми вперто чинимо спротив. Ми говоримо рідною мовою і готові в будь-яку хвилину захистити нашу батьківщину - Республіку Молдова. Ми непохитні, ми хочемо того ж: миру і процвітання».

 

Росіян учасники звернення закликали дбати про майбутнє їхніх дітей, перевіряти факти, думати і слухати: «Брати росіяни. Ми говоримо вам "Брати", тому що в очах Бога ми єдині - християни. У чому полягає ваша віра? Ми всі рівні, ми допомагаємо одне одному - принаймні так має бути. Кожен має свою правду, і у вас теж є сім'я, і ви також матимете дітей. Думайте про їхнє майбутнє. Сьогодні ми багатьох речей не розуміємо - давайте об'єднаємося, розберемося в усьому разом. Ми хочемо правди. Минулого нам не змінити, але ми в змозі побудувати майбутнє. Озирніться навколо - ви бажаєте такого майбутнього? Ми хочемо миру, ми живемо мирно. Любов творить, ненависть руйнує. Ніхто не хоче війни, ми хочемо світлого майбутнього, розвитку техніки, культури, літератури. З високо піднятою головою ми повинні дивитися в одному напрямку - у світле майбутнє. Перш, ніж припустити, перевір факти. Перш ніж засудити, запитай: "Навіщо?". Перш ніж поранити, відчуй цей біль сам. Перш ніж сказати - подумай. Слухайте. Думайте».

 

 

Як писав сайт MediaSapiens, раніше представики українського студентства звернулись до російських ровесників із закликом не вірити пропаганді Кремля щодо ситуації в Україні.

 

У відповідь російські студенти підготували власне відеозвернення до українців. У ньому вони повторили головні штампи кремлівської пропаганди - «братні народи», «антиконституційний переворот», «ввічливі люди».Також у відео зверненні росіяни поділилися власним тлумаченням подій в Україні. Наприклад, вони засудили «силове захоплення» влади у Києві та повалення режиму Януковича. На їхню думку, саме це призвело до тисяч жертв в Україні.

 

Після оприлюднення відеовідповіді російських студентів до українських, сайт «Новый Калининград.Ru» опублікував інформацію про те, що насправді дівчата та юнаки не є студентами тих вишів, про які вони говорять у ролику. Однак організатори звернення намагаються довести протилежне.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY