detector.media
13.02.2015 09:49
«Інтер» через суд зупинив дію попередження Нацради, бо влітку очікує продовження ліцензії – Шверк
«Інтер» через суд зупинив дію попередження Нацради, бо влітку очікує продовження ліцензії – Шверк

Телеканал «Інтер» через суд добився зупинення дії попередження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, тому що влітку 2015 року очікується розгляд питання про продовження його ліцензії. Як відомо, за наявності санкцій (попереджень) Нацрада може відмовити в продовженні ліцензії. Таку думку висловив на брифінгу 12 лютого заступник голови Нацради Григорій Шверк, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

 

«"Інтер" вважає, що наше рішення (яким було оголошено попередження. - ТК) було таким, що не відповідає чинному законодавству. Як я розумію, вони звернулися до суду, щоб зупинити дію нашого рішення щодо попередження. Національна рада буде брати участь у процесі і буде відстоювати свою позицію», - сказав пан Шверк.

 

«Зазвичай такі процеси (з оскарження рішень Нацради. - ТК) мають довгий термін розгляду. А в "Інтера" влітку буде питання про подовження строку дії ліцензії. Тому вони хочуть призупинити попередження, щоб мати спокій при розгляді цього питання», - пояснив пан Шверк, чому «Інтер» подав клопотання, яке задовольнив суд, про зупинення дії попередження, не чекаючи остаточного розгляду справи по суті.

 

Хоча «Інтер» міг не до суду звертатися, а виправити порушення і звернутися до Національної ради із заявою про зняття санкції «оголошення попередження», зауважила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

 

«Як я вважаю, причина в такому: коли організація визнає помилку - вона її виправляє і звертається до регулятора, а в цій ситуації канал вважає, що він правий», - пояснив Григорій Шверк.

 

«Але це (зупинення дії першого попередження. - ТК) не означає, що вони не отримають нових попереджень», - додав голова Нацради Юрій Артеменко.

 

Нагадаємо, телеканал «Інтер» звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Нацради про скасування рішення, згідно з яким мовнику було винесено попередження. Крім того «Інтер» подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії пункту 3 рішення від 15.01.2015 № 1, відповідно до якого йому й було винесено попередження. Суд клопотання задовольнив.

 

Як писала «Детектор медіа», 15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY