detector.media
11.02.2015 13:44
Голова Волинської ОДА попросив зробити аналіз покриття районів області мовленням обласної ДТРК
Голова Волинської ОДА попросив зробити аналіз покриття районів області мовленням обласної ДТРК

Голова Волинської обласної державної адміністрації (ОДА) Володимир Гунчик попросив зробити аналіз обсягу покриття області, а особливо її північних районів, мовленням Волинської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Про це він заявив під час його зустрічі з генеральним директором Волинської ОДТРК Ольгою Куліш, повідомляється на сайті Волинської ОДА.

 

За словами очільника області, у північних районах Волині не всюди є покриття центральних українських телеканалів та місцевого мовника.

 

«Маємо зону інформаційного вакууму в північних районах області, адже там відсутнє покриття як центральних каналів, так і місцевого. Натомість є засилля білоруського мовлення, котре не завжди подає об'єктивну інформацію - і щодо подій в Україні також», - зазначив пан Гунчик.

 

Він пообіцяв повернутися до цієї теми, коли буде зроблено аналіз обсягів покриття.

 

Як повідомляє видання «Волинь Post», 14 січня директор волинської філії концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Сергій Семерей заявив, що після остаточного відключення аналогового телебачення на Волині із 1 січня 2016 року Маневицький район може залишитися без доступу до телебачення взагалі. Він не потрапляє у зону дії жодного з шести цифрових передавачів області.

 

З цими проблемами можуть стикнутися також частини Ратнівського, Любомльського та Камінь-Каширського, Ківерцівського районів, а також міст Володимира-Волинського та Устилуга.

 

Нагадаємо, у січні голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що у північних районах Волині через Білорусь мовить російське телебачення, водночас українське цифрове мовлення поки не має достатнього покриття. Він пообіцяв протидіяти російським телеканалам, та боротися за частоти для українських мовників.

 

Крім того пан Гунчик попросив адміністраторів волинських інтернет-ЗМІ «не пропускати» коментарі відвідувачів сайтів, які, на його переконання, найняті російськими спецслужбами, - так званих «тролів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY