detector.media
11.02.2015 12:22
«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»
«1+1» очікує провокацій від так званого «Батальйонного братства»

Телеканалу «1+1» стало відомо з декількох джерел, що проти нього планується низка провокацій, виконавцем яких може виступити так зване «Батальйонне братство» - організація з неоднозначною репутацією, діяльність якої та можливі зв'язки з Кремлем розслідують журналісти «1+1». Про це йдеться в повідомленні каналу.

 

За даними каналу, причиною можливих провокацій став сюжет програми «ТСН. Тиждень», що вийшов в ефір 8 лютого. Сюжет розповідає про нещодавні протести-провокації, влаштовані представниками «Батальйонного братства» під стінами Міноборони та Адміністрації Президента, де вони видавали себе за начебто командирів добровольчих батальйонів.

 

У сюжеті йдеться про ймовірні зв'язки «Батальйонного братства» із затриманим СБУ за підозрою в співпраці з російськими спецслужбами підполковником Збройних сил України Михайлом Чорнобаєм, а також про те, що голова «Батальйонного братства» В'ячеслав Фурса теж уже затриманий (за повідомленнями ЗМІ, йому інкримінують хуліганські дії, але суд досі не обрав запобіжного заходу). Водночас у сюжеті показано виступ у Верховній Раді командирів батальйонів, де вони спростовують свою причетність до дій «Батальйонного братства».

 

«ТСН. Тиждень» проанонсував продовження розслідування про «Батальйонне братство» у наступному випуску 15 лютого. «Ми знайшли докази, чому ці мітинги не можна вважати збігом обставин. Більше того, маємо намір довести існування чітко спланованих операцій гібридної війни, мета яких - створити в Києві атмосферу хаосу та неконтрольованості, і відповісти на питання, хто вони - ці нові лідери так званого народного невдоволення та на кого працюють, чи мають зв'язок з Кремлем і терористичними організаціями», - зауважив автор сюжету Сергій Гальченко.

 

9 лютого інтернет-видання «ТСН.ua» опублікувало розслідування «Хто керує "Батальйонним братством"».

 

За даними «1+1», «Батальйонне братство» має намір здійснити низку заходів проти «1+1», «висвітлюючи події за допомогою проплачених Росією журналістів, як це було зроблено під час останніх псевдо-акцій, з метою подальших маніпуляцій та створення атмосфери хаосу в Україні».

 

Більше подробиць про можливі провокації та джерела цієї інформації канал не повідомляє.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY