detector.media
10.02.2015 16:03
Суд визнав неправомірною відмову Броварської міськради надати журналісту інформацію про бомбосховища
Суд визнав неправомірною відмову Броварської міськради надати журналісту інформацію про бомбосховища

5 лютого Броварський міський районний суд визнав неправомірною відмову Броварської міської ради надати журналісту Дмитру Карпію інформацію про кількість, місце розташування  бомбосховищ у місті Броварах (Київська область), щодо стану їх готовності та фінансування з місцевого бюджету. Про це повідомляється на сайті Інституту Медіа Права (ІМП), який веде справу.

 

«Повний текст рішення з обґрунтуванням мотивів суду поки готується, однак на засіданні суд проголосив резолютивну частину, відповідно до якої позов задоволено частково. Відмова в наданні відомостей  була визнана неправомірною, однак, замість задоволення позовних вимог щодо надання повної інформації у відповідь на запити журналіста, суд лише зобов'язав міську раду повторно їх розглянути», - йдеться в повідомленні організації.

 

Журналіст Дмитро Карпій звернувся до Фонду захисту права на доступ до інформації Інституту Медіа Права у вересні 2014 року з проханням забезпечити юридичний супровід у справі проти Броварської міської ради, яка відмовилась розкрити інформацію про захисні споруди у місті, посилаючись на те, що запитані відомості є державною таємницею.

 

У ході судового розгляду, який розпочався у грудні, представники міськради визнали, що інформація не є таємною, однак продовжували наполягати на обмеженні доступу до неї як до службової інформації, хоча раніше кількість захисних споруд у Броварах та їх готовність обговорювалась на відкритому засіданні міськради.

 

«Зважаючи на суспільну важливість інформації про можливості захисту населення в умовах серйозних військових загроз, Дмитро Карпій та його представник, юрист Інституту Медіа Права Віта Володовська мають намір оскаржити рішення Броварського суду до апеляційної інстанції», - повідомляє організація.

 

Нагадаємо, у листопаді 2014 року Миколаївська обласна прокуратура відмовилась надати головному редактору місцевого інтернет-видання «НікВесті» Олегу Деренюзі інформацію про своїх очільників, що підлягають люстрації. У грудні журналісту чернівецької газети «Молодий буковинець» Миколі Кобилюку відмовили в наданні копій декларацій депутатів Чернівецької обласної ради, зіславшись на захист персональних даних.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY