detector.media
09.02.2015 16:18
Ведучого «1+1» Дмитра Комарова й оператора Олександра Дмитрієва депортували з Куби
Ведучого «1+1» Дмитра Комарова й оператора Олександра Дмитрієва депортували з Куби

Ведучого програми «Світ навиворіт» телеканалу «1+1» Дмитра Комарова та оператора Олександра Дмитрієва депортували з Куби. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Українців затримали спецслужби Республіки Куба за те, що ті прилетіли на зйомку і планували працювати без супроводу кубинських «кадебешників». За відзнятий матеріал їм загрожувало до 15 років в'язниці.

 

Кубинці депортували знімальну групу «Світу навиворіт» у Мексику. «Але хлопці не здалися і вирішили повернутися і все-таки зробити свою роботу, - йдеться в повідомленні каналу. - Всю заборонену техніку зуміли провезти дуже хитрим способом. По поверненню на Кубу за ними відразу ув'язався "хвіст". Їх регулярно викликали на допити, встановили зовнішнє спостереження. Знімали в режимі спецоперації».

 

За допомогою українського посольства команді «Світу навиворіт» кілька днів тому вдалося повернутися в Україну.

 

«Перший арешт, перша в житті депортація з країни. Випробували на собі все - під охороною ходили в туалет, просили воду по шість годин... Нас обшукували, допитували годинами. Перед депортацією ми ще добу під наглядом перебували в аеропорту - сиділи на лавочці. У літак заводили під конвоєм», - цитує прес-служба Дмитра Комарова.

 

 

За словами ведучого, існує дві Куби. «Перша - Cuba Libre, показний рай для туристів. А друга - це навіть не Радянський Союз, невільна Куба: зарплата 20 доларів, продукти за картками, в магазинах бійки за курятину раз на місяць. На Кубі править "Сім'я", у якої вся влада і багатства. А звичайні люди живуть у постійному страху», - стверджує ведучий.

 

Кубинським пригодам будуть присвячені кілька випусків «Світу навиворіт».

 

Нагадаємо, шостий сезон програми про подорожі «Світ навиворіт» стартує на «1+1» 29 березня та буде присвячений країнам Латинської Америки - Мексиці, Болівії та Кубі. Експедиція знімальної групи тривала чотири місяці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY