detector.media
09.02.2015 15:28
Український фотограф Олексій Фурман переміг в номінації «Портрет» конкурсу Picture of the Year International
Український фотограф Олексій Фурман переміг в номінації «Портрет» конкурсу Picture of the Year International

Знімок українського фотожурналіста Олексія Фурмана Shelling survivor («Та, що пережила обстріл») виграв конкурс Picture of the Year International (POYi) в номінації «Портрет». Про це повідомляється на сайті конкурсу.

 

У кадрі - 30-річна жінка Лариса, яка постраждала під час обстрілу Миколаївки поблизу Слов'янська (Донецька область). Фотографію було зроблено 4 липня минулого року під час визволення міста від проросійських повстанців у лікарні швидкої допомоги, після того як будинок жінки був повністю розбомблений, йдеться на сайті конкурсу.

 

У коментарі виданню Bird in Flight фотограф Олексій Фурман зазначив, що тоді йому з колегою ледь вдалося потрапити до Миколаївки - їх не пропустили на блокпосту, фотокореспонденти пропустили поїздку, організовану прес-службою АТО, але все одно вирішили їхати самі. Місцеві жителі ставилися до українських фотографів негативно.

 

Фотограф розповів, що під час обстрілу люди ховалися в підвальній лікарняній їдальні, використовували її як бомбосховище. «Лікарі оперували там же. Коли ми приїхали, в лікарні все ще не було світла. У коридорі сиділа молода жінка, яка не відійшла від того, що сталося. В її будинок потрапив снаряд, і прокинулася вона вже в лікарні. Вона втратила все, що у неї було. Там було абсолютно темно, і я використав маленьку китайську LED-лампочку, щоб зробити цей портрет. Через це справа тінь. Коли я отримав нагороду, зрозумів, що хочу знайти цю жінку і якось допомогти їй», - зазначив пан Фурман.

 

Фотографію було зроблено невдовзі після обстрілу

 

Нагадаємо, цього року в конкурсі Picture of the Year International нагороду здобув ще один український фотограф. Євген Малолєтка посів перше місце в категорії «Новини» за знімок «Пасажир» з місця катастрофи малайзійского Boeing, збитого 17 липня поблизу міста Тореза (Донецька область).

 

У 2014 році «Премію досконалості» POYi завоював український фотограф-документаліст Максим Дондюк.

 

Pictures of the Year International - один із провідних міжнародних конкурсів фотографії і чи не найбільший за кількістю номінацій. Тут оцінюється як класична фотографія, так і найкраще використання світлин в друкованих та онлайн-виданнях, інтерактивні видання, є номінації «Найкращий більд-редактор», «Найкращий вебсайт», «Найкраща газета», «Найкраща електронна книга» тощо. А в категорії «Мультимедіа» передбачено відразу п'ять номінацій, від «Новинної мультимедіа історія» до «Документального мультимедійного проекту». Участь у конкурсі платна - 50 доларів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY