detector.media
09.02.2015 11:33
Редактор The Economist закликав бойкотувати Russia Today і Sputnik – Дмитро Кисельов вважає це погрозами
Редактор The Economist закликав бойкотувати Russia Today і Sputnik – Дмитро Кисельов вважає це погрозами

Одіозний російський телеведучий, пропагандист, керівник агентства «Россия сегодня» Дмитро Кисельов вважає заклик редактора британського журналу The Economist Едварда Лукаса бойкотувати журналістів міжнародної радіостанції Sputnik та телеканалу Russia Today (RT) «погрозами на адресу колег». Про це повідомляє «РИА Новости».

 

Під час свого виступу на Мюнхенській конференції, Едвард Лукас (на фото) звинуватив RT і Sputnik, який входить до складу холдингу «Россия сегодня», у виробництві брехні.

 

Британський редактор заявив, що російських журналістів з цих ЗМІ «потрібно виштовхнути на задвірки медійного простору, щоб до них більше не ставилися, як до справжніх журналістів і бачили в них лише диваків і пропагандистів». Як повідомляє «РИА Новости»  Едвард Лукас пообіцяв використовувати свій особистий вплив, щоб протидіяти кар'єрному росту журналістів, які співпрацювали з названими російськими медіа.

 

Дмитро Кисельов заявив, що російське міжнародне інформаційне агентство, яке він очолює, обурене заявами редактора  The Economist. «Це прозвучало настільки дико - затикати комусь рота та  обіцяти перетворити журналістів на ізгоїв. І все тому, що хтось дозволяє висловлювати собі погляди , які відрізняються від поглядів Лукаса», - заявив пан Кисельов. За його словами, Едвард Лукас не вперше висловлює «антиросійські заяви».

 

Едвард Лукас - головний редактор найвідомішого економічного тижневика The Econimist та один з найвідоміших експертів з питань країн колишнього Радянського Союзу. Багато років працював іноземним кореспондентом The Economist у Берліні, Празі, Відні, Москві та країнах Балтії. У 2008 році написав книгу про сучасну Росію «Нова холодна війна. Чим Кремль загрожує Росії та Заходу». В 2014 році вийшло третє видання цієї книги, яке включило в себе нову передмову про Кримську кризу, розчленування України та прогноз руйнівних наслідків, які ці події можуть мати - від кровопролиття до економічних втрат. Друга книга пана Лукаса, що вийшла у 2012 році, теж про Росію - «Обман: шпигуни, брехня. Як Росія ошукує Захід».

 

Едвард Лукас викладав в Гарварді, Оксфорді, Кембриджі та інших провідних університетах. Пише для The Times, Daily Telegraph, Daily Mail та інших видань. Володіє п'ятьма іноземними мовами, в тому числі російською.

 

У грудні 2014 року видання BBC Україна публікувала інтерв'ю з Едвардом Лукасом про поточну ситуацію в Україні.

 

Нагадаємо, за недостовірне висвітлення подій в Україні ім'я Дмитра Кисельова першим було занесено на Дошку ганьби брехливих журналістів. Він є фігурантом чорних списків США та Європейського Союзу, йому заборонено в'їзд до України, проти нього СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в сприянні тероризму. 10 листопада минулого року МІА «Россия сегодня» запустило новий міжнародний медіабренд під назвою «Спутник», що складається з кількох веб-сайтів та спільної радіостанції, спрямованої на закордонну аудиторію.

 

Колишній глава NBC News Ендрю Лак, призначений головою Ради керівників з питань мовлення США (BBG, Broadcasting Board of Governors), заявив в інтерв'ю газеті The New York Times, що діяльність державної телекомпанії Росії Russia Today (RT) сьогодні представляє таку ж загрозу, як терористична «Ісламська держава» або угруповання Боко Харам.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY