detector.media
08.02.2015 10:51
З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews
З полону терористів звільненили кіборга Шостака, якого допитував Lifenews

З полону терористів звільнений захисник Донецького аеропорту Іван Шостак. Про це з посиланням на дані мешканця Прилук повідомляє «Цензор НЕТ».

Чернігівського кіборга під час його перебування в шпиталі допитували журналісти російського пропагандистського каналу LifeNews. Зокрема, кореспонденти ставили запитання, про те, які обов'язки виконував пан Шостак та яка кількість українських військових розташована у місцях дислокації поблизу аеропорту. Також вони цікавилися, скільки саме українських захисників загинуло у момент, коли Івана Шостака було поранено.

 

Незважаючи на тяжкий стан Івана Шостака, журналісти LifeNews розмовляли з ним у жорсткому тоні та ставили питання, що могли погіршити психологічний стан пораненого.

 

 

Кіборг не надав чіткої інформації на жодне з питань російських пропагандистів. «Нічого їм не розповів, нічого не видав, дивився на цю російську падаль, як на порожнє місце. Ваня - Герой», - прокоментував дописувач Facebook.

 

Івана Шостак, за даними його земляків, постійно відвозив для бійців, які захищали аеропорт «усе необхідне» і забирав звідти поранених. Під час однієї з таких поїздок його було поранено.

 

Ані LifeNews, ані інші російські ЗМІ не гребують відео неетичного змісту, а допит журналістами пропагандиських ЗМІ з РФ українських полонених став для них звичною справою. Так, 30 січня на сайті видання «РИА Новости Украина» з'явилася новина з відео, на якому терористи допитують українських вояків, які потрапили у полон під Вуглегірськом (Донецька область).

 

Нагадаємо, згідно з стандартами міжнародної журналістики допити військовополонених не можуть використовуватись у якості достовірних новин, адже відповіді вони надають під тиском.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY