detector.media
06.02.2015 19:08
У Києві відкрилася фотовиставка з історіями переселенців
У Києві відкрилася фотовиставка з історіями переселенців

5 лютого в київському торгівельному центрі «Глобус» розпочала роботу фотовиставка «12 історій, які вам варто знати». Про це повідомляють організатори експозиції - громадська ініціатива «КримSOS» та видання «Українська правда». Проект підтримали Агентство ООН у справах біженців та Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив.

 

Фотографи розповіли про 12 вимушених переселенців та їхні родини з Криму і сходу України. Ці історії, як відзначають організатори, подані у позитивному ключі - «у рамках роботи з проблемою дискримінації переселенців». «Герої - звичайні люди, змушені покинути будинок і отримати статус "внутрішньо переміщеного особи"», - зазначається у повідомленні для ЗМІ.

 

Кожну світлину супроводжує детальна історія переселенців. Автори світлин - Андрій Дзюня, Ірена Скуратівська.

 

«За даними Агентства ООН у справах біженців на 23 січня 2015 в Україні налічується 938640 внутрішньо переміщених осіб. Більшість переселенців стикається з низкою проблем: питання пошуку житла, роботи, адаптації на новому місці, - відзначають організатори виставки. - В силу різних причин їх імідж переживає не кращі часи - в ЗМІ активно тиражується інформація про неплатоспроможність і непорядний поведінці вихідців з Криму і сходу України. В результаті одностороннє, часто спотворене висвітлення проблеми призводить до дискримінації цієї категорії людей. Проте варто враховувати, що багато переселенці нічим не відрізняються від всіх інших громадян України - і серед них є чимало людей, гідних стати прикладом і зразком для наслідування».

 

«Детектор медіа»

Фото надане організаторами виставки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY