detector.media
06.02.2015 12:24
Український фотограф Євген Малолєтка переміг у міжнародному конкурсі Picture of the Year International
Український фотограф Євген Малолєтка переміг у міжнародному конкурсі Picture of the Year International

Український фотограф Євген Малолєтка здобув перше місце в категорії «Новини» конкурсу Picture of the Year International (POYi). Про це повідомляється на сайті POYi.

 

Перемогу йому приніс знімок «Пасажир» з місця катастрофи малайзійского Boeing, що був збитий терористами 17 липня поблизу міста Тореза на Донеччині.

 

У коментарі Bird in Flight пан Малолєтка вже розповів про історію створення цього фото: «Того дня я прокинувся о п'ятій ранку - я хотів сфотографувати, як сходить сонце над уламками літака. Я викликав таксі, і ми рушили до місця аварії в Грабово. Під скло ми поклали листочки з великими буквами "ТБ" - з міркувань безпеки, оскільки дорога пролягала "зеленкою" й полями. Їхати було моторошно, але нам пощастило, за всі 15 км шляху від Тореза ми так нікого і не зустріли. Тіла ще ніхто не прибирав, хоча вони лежали тут уже два дні. Їх розкидало по величезній території - хтось лежав у пшениці, хтось пробив дахи будинків мирних мешканців, деякі були придавлені кріслами. Картина була жахлива і масштабна. І все це супроводжувалося звуками "градів"».

 

Повний перелік переможців POYi-2015 ще готується до публікації. Із їхніми роботами можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, 2014 року «Премію досконалості» POYi завоював український фотограф-документаліст Максим Дондюк.

 

Pictures of the Year International - один із провідних міжнародних конкурсів фотографії і чи не найбільший за кількістю номінацій. Тут оцінюється як класична фотографія, так і найкраще використання світлин в друкованих та онлайн-виданнях, інтерактивні видання, є номінації «Найкращий більд-редактор», «Найкращий вебсайт», «Найкраща газета», «Найкраща електронна книга» тощо. А в категорії «Мультимедіа» передбачено відразу п'ять номінацій, від «Новинної мультимедіа історія» до «Документального мультимедійного проекту».

 

Участь у конкурсі платна - 50 доларів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Євгена Малолєтки під назвою «Пасажир»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY