detector.media
05.02.2015 20:03
12 лютого – українська прем’єра фінської документальної комедії про дачників «Закохані в садах»
12 лютого – українська прем’єра фінської документальної комедії про дачників «Закохані в садах»

12 лютого о 19:00 у кінотеатрі «Кінопанорама» (Київ, вул. Шота Руставелі, 19) відбудеться українська прем'єра фільму Вірпі Суутарі «Закохані в садах». Це документальна комедія про фінських дачників, сімейні стосунки і садівництво.

 

У Фінляндії стрічку нагородили за найкращий документальний фільм року та найкращий саундтрек. Він також увійшов у список найкращих документальних стрічок світу 2014 року за версією данського кінокритика Туе Стіна Мюллера. «Закохані в садах» демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами щодня до 25 лютого.

 

О 20:30 після прем'єри фільму гостей чекає відкрита дискусія «Місто-сад» про міське садівництво та ландшафтне планування в сучасному Києві. У дискусії візьмуть участь:

- Тетяна Мазур, кандидатка біологічних наук, науковий співробітник Ботанічного саду ім. Фоміна, працює в єдиній в Україні водній оранжереї

- Дмитро Білоцерковець, директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА

- Євгенія Кулеба - ініціаторка створення скверу Небесної сотні, координаторка громадської ініціативи «Місто-сад»

- Ілля Гладштейн, модератор, співзасновник 86PROKAT і фестивалю кіно та урбаністики «86»

 

Подія відбувається за підтримки Представництва фонду ім.Гайнріха Бьолля в Україні.

 

Вхід на прем'єру фільму за квитками - в касах кінотеатру або на сайті.

 

Вхід на дискусію вільний, за попередньою реєстрацією.

 

Партнером фільму є один з найстаріших ботсадів України - Ботанічний сад імені академіка Олександра Фоміна. Всі, хто придбають квиток на фільм автоматично отримують запрошенням в оранжерейний комплекс «Тропічних і субтропічних рослин» на території Ботсаду Фоміна (Симона Петлюри, 1). При пред'явленні квитка вхід до оранжереї за пільговою ціною 10 грн.

 

«Закохані в садах»

Фінляндія, 2014, 75'

Режисерка Вірпі Суутарі

Музика Санна Сальменкалліо

 

Як виглядаюь «6 соток» у країні, де так мало сонця? Дивовижні рослини та особисті історії сплетені у мікрокосмосі фінської дачі. Чим суворіший клімат, тим більша пристрасть до садівництва. Адам і Єва повертаються у скандинавський Едемський сад.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY