detector.media
05.02.2015 17:48
В Києві відкривається кінотеатр українського фільму «Ліра» - покази розпочнуться навесні
В Києві відкривається кінотеатр українського фільму «Ліра» - покази розпочнуться навесні

26 лютого у Києві відбудеться презентація кінотеатру українського фільму «Ліра». Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

 

Кінотеатр відкривається на базі кінотеатру «ім. Чапаєва» - йому повернуть історичну назву «Ліра». Покази українських фільмів розпочнуться уже в березні.

 

«Репертуар кінотеатру буде побудований таким чином, щоб кожен фільм зміг побувати, як на ранкових, так і на вечірніх сеансах. І обов'язково - на «праймових», у найзручніший для глядача час. Всі фільми будуть поставлені в однакові умови», - йдеться на сайті НСКУ.

 

Спілка звертається до режисерів, продюсерів, правовласників фільмів з проханням заявити про свою готовність взяти участь у формуванні програми кінотеатру.

 

НСКУ також звертає увагу, що правовласник, який повинен мати  прокатне посвідчення фільму, самостійно укладає двосторонній договір з КП «Київкінофільм» на умовах: 45% - правовласнику, 45% - кінотеатру, 10% - на рекламу акції.

 

З питань щодо прокату в кінотеатрі «Ліра» потрібно звертатися до начальника відділу прокату «Київкінофільму» Лариси Зубенко за електронною поштою videoteka@ukr.net.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у січні кінематографісти Дмитро Томашпольський, Мирослав Слабошпицький, Валентин Васянович, Олена Дем'яненко, Алік Шпилюк за підтримки голови НСКУ Сергія Тримбача  ініціювали створення кінотеатру, в якому могли б постійно демонструватися українські стрічки, на базі столичного кінозалу «ім.Чапаєва». «Пропонуємо іншим містам України наслідувати наш приклад. Фільмами і матеріалами - допоможемо», - написав пан Томашпольський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY