detector.media
05.02.2015 15:42
«1+1» заявляє, що російський канал НТВ незаконно використовує відео ТСН у своїх пропагандистських сюжетах
«1+1» заявляє, що російський канал НТВ незаконно використовує відео ТСН у своїх пропагандистських сюжетах

Сьогодні, 5 лютого, канал «1+1» розповсюдив заяву про те, що російський телеканал НТВ у своєму сюжеті незаконно використав відео Телевійної Служби Новин (ТСН).

 

У заяві йдеться, що у сюжеті НТВ, в якому загибель лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка подано як політичне замовлення, використано кадри сюжету ТСН, де сотні українців вийшли на Майдан Незалежності у Києві, щоб ушанувати пам'ять музиканта.

 

Телеканал «1+1» обурений такими маніпуляційними методами подання інформації та не виключає, що розглядатиме питання у судовому порядку.

 

Маніпулятивний сюжет для російського каналу НТВ підготувала українська  журналістка

 

Як повідомляв медіатаблоїд «ДУСЯ», українська журналістка Олена Солодовнікова підготувала для російського телеканалу НТВ сюжет, у якому стверджувалось, що одна з гіпотез загибелі співака, телеведучого Андрія Кузьменка (Кузьми «Скрябіна») 2 лютого є замовне політичне вбивство як помста за його критику української влади. Видання зазначає, що «сюжет знятий за законами російської журналістики: вирвані з контексту фрагменти інтерв'ю Скрябіна, одна-єдина фраза Олега Скрипки про те, що Кузьму можна вважати жертвою війни. Вихоплений з соцмережі "ВКонтакте" пост на тему того, що Кузьму прибрали за критику влади».

 

Олена Солодовникова відмовилась коментувати свій сюжет і заявила, що оскільки вона є співробітником російського НТВ, за коментарями слід звертатися в прес-службу каналу. Раніше вона пояснювала свою співпрацю з НТВ бажанням «доносити інформацію про ситуацію в Україні для росіян максимально правдиво».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY