detector.media
05.02.2015 09:07
Мешканці Криму дивляться «Інтер» та «Россию 24» і не довіряють новинам українських ЗМІ – дослідження GfK Ukraine
Мешканці Криму дивляться «Інтер» та «Россию 24» і не довіряють новинам українських ЗМІ – дослідження GfK Ukraine

Більшість жителів Криму дивляться російські телеканали, проте найбільше довіряють їм лише 10%. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією GfK Ukraine у січні 2015 року.

 

Жителі Криму старшого віку частіше, ніж в цілому у вибірці, дивляться російські та кримські телеканали: серед людей старше 56 років таких налічується 93% та 49% відповідно. Молодь та жителі Криму середнього віку найбільше довіряють соціальним мережам (49% та 33%), а кримчани старшого віку - кримському радіо (16%), кримській пресі (16%) та кримським телеканалам (15%).

 

 

51% кримчан продовжують звертатися як до російських, так і до українських ЗМІ

 

 

 

 

Серед українських телеканалів найпопулярнішим у Криму джерелом новин є «Інтер», а серед російських - «Россия 24». Жителі Криму практично не читають українську пресу. Серед кримської преси найпопулярнішою газетою є «Крымская правда» (її найчастіше читають 41% респондентів), а серед російської преси - «Комсомольская правда» (19%).

 

Українське радіо жителі Криму також майже не слухають. Найпопулярнішими радіостанціями є «Русское радио» (15%) і «Радио Крым» (12%). Серед українських новинних сайтів найпопулярнішим є Ukr.net (15%), серед російських - Mail.ru (11%). Найпопулярнішим кримським сайтом є «Крымская служба новостей» (13%).

 

З-поміж соціальних мереж найпопулярнішою є «ВКонтакте» (42%), на другому місці - «Одноклассники» (32%).

 

 

Майже половина жителів Криму вважають, що українські ЗМІ повідомляють абсолютно неправдиву інформацію стосовно Криму

 

 

 

 

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила, що на території незаконно окупованої АР Крим утискаються права не лише кримськотатарського народу, але й українців: в Криму фактично не залишилося україномовних друкованих ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY