detector.media
05.02.2015 09:10
Комітет свободи слова не підтримав проект постанови про заборону нічного освітлення зовнішньої реклами
Комітет свободи слова не підтримав проект постанови про заборону нічного освітлення зовнішньої реклами

4 лютого члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно не підтримали проекту постанови № 1686 народного депутата Андрія Помазанова «Про заборону зовнішнього архітектурно-декоративного освітлення будівель і споруд та зовнішньої реклами в період часу з 24.00 до 6.00 (щодо заходів забезпечення економії електроенергії)».

 

Члени комітету вирішили запропонувати профільному Комітетові з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендувати Верховній Раді відхилити цей проект.

 

Голова підкомітету з питань реклами Олександр Абдуллін повідомив, що до комітету надійшло звернення від Асоціації зовнішньої реклами з аргументацією проти проекту. За даними рекламістів, 94% засобів зовнішньої реклами переведено на енергозберігаючі технології. «Інколи ці сітілайти - це єдине освітлення на вулицях», - зауважив пан Абдуллін. На його думку, вирішувати питання про обмеження освітлення мають місцеві ради.

 

Заступник голови комітету Олександр Опанасенко висловив думку, що автор проекту постанови не знайомий з енергетичною галуззю, адже в нічний час в Україні навпаки профіцит електроенергії. Члени комітету додали, що власники рекламних носіїв сплачують за електроенергію з передоплатою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY