detector.media
04.02.2015 19:58
Комітет свободи слова підтримав законопроект щодо вдосконалення захисту професійної діяльності журналістів
Комітет свободи слова підтримав законопроект щодо вдосконалення захисту професійної діяльності журналістів

Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно підтримали законопроект № 1630 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)». Відповідне рішення вони ухвалили на засіданні комітету 4 лютого.

 

Законопроект, зареєстрований 25 грудня групою народних депутатів, передбачає розширити положення статті 171 Кримінального кодексу про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. «Ми вносимо до статті перелік того, що є перешкоджанням здійсненню професійної діяльності, а також роз'яснюємо, що є професійною діяльністю», - пояснив член комітету, співавтор законопроекту Олександр Абдуллін. Також законопроект передбачає прирівняти журналістів до державних і громадських діячів у статті 163 Кримінального кодексу про порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер.

 

Комітет запропонував профільному Комітетові з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендувати Верховній Раді прийняти цей законопроект у першому читанні за основу.

 

Нагадаємо, що авторами законопроекту є Олена Кондратюк, Олександр Абдуллін, Ольга Червакова, Микола Княжицький, Остап Семерак, Вікторія Сюмар, Олександр Сочка, Олександр Опанасенко, Леонід Ємець.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY