detector.media
04.02.2015 13:35
Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»
Суд дав харків'янину умовний термін за поширення газети «Новороссия»

Згідно рішення Орджонікідзевського районного суду міста Харкова за розповсюдження газети «Новороссия» сепаратистського і антиукраїнського змісту харків'янин отримав умовний термін. Про це 4 лютого повідомило видання «Городской дозор».

 

Суд встановив, що обвинувачуваний на початку липня 2014 випадково прочитав газету «Новороссия спецвипуск», в якій були заклики допомогти в поширенні цієї преси та номер контактного телефону. Харків'янин, розуміючи, що порушує закон, подзвонив за вказаним номером і запропонував співпрацю. Згодом йому прислали поштою пачку газет «Новороссия», які він пізніше поширював серед мешканців свого будинку. За деякий час його заарештували співробітники правоохоронних органів.

 

В експертизі йдеться про те, що в газеті є заклики до читачів знову поєднати «споконвічно російські землі». «У газеті міститься заклик до співвітчизників, у яких близькі погляди, переконання, переваги до позиції і поглядів народного ополчення Донбасу, у відповідності зі своїми силами, можливостями, взяти участь у війні пліч-о-пліч з тими, хто допомагає народному ополченню», - йдеться у висновку експертів.

 

Суд вважає подібні заклики посяганням на територіальну цілісність України.

 

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном на рік. На користь держави обвинувачений заплатить 1845 грн.

 

Нагадаємо, у серпні 2014 року мешканця Куп'янського району Харківської області було засуджено до умовного позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном у три роки. Чоловік отримав з Донецька більше тисячі примірників газети «Новороссия» і листівок із закликами до проведення референдуму, «об'єднання ісконно русскіх земель», «повернення кордонів СРСР» і «вступу в народне ополчення Донбасу» та згодом розклав ці матеріали у поштові скриньки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY