detector.media
04.02.2015 13:03
Одеський міжнародний кінофестиваль планує показати глядачам короткометражки братів Люм’єрів
Одеський міжнародний кінофестиваль планує показати глядачам короткометражки братів Люм’єрів

Організатори Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) ведуть переговори з Інститутом братів Люм'єрів в Ліоні (Франція) про можливість показу короткометражних фільмів, знятих, як самими Луї та Огюстом Люм'єрами, так і операторами їх студії, що на початку ХХ століття працювали в різних країнах світу, де знімали унікальні хронікальні кадри. Про це повідомляється на сайті Cultprostir з посиланням на інтерв'ю програмного директора фестивалю Антельма Відо (на фото).

 

«Сподіваємося, що вдасться показати в Одесі ці дійсно унікальні фільми. Кожна з короткометражок триває 50 секунд - фільми саме такого хронометражу дозволяла створити камера того часу. Зараз ми ведемо переговори про можливість демонстрації люм'єрівських фільмів. Було б чудово саме так відсвяткувати 120-річчя кінематографа. Такий ретроспективний показ справді прикрасить позаконкурсну програму фестивалю», - розповів Антельм Відо.

 

Нагадаємо, що 2 лютого організатори Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) оголосили про набір волонтерів для роботи на фестивалі.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY