detector.media
04.02.2015 12:45
Народні депутати закликали Яценюка завершити процес ліквідації Комісії суспільної моралі
Народні депутати закликали Яценюка завершити процес ліквідації Комісії суспільної моралі

Низка народних депутатів закликали прем'єр-міністра Арсенія Яценюка чимскоріше довести до завершення процес ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Текст звернення поширила у Facebook народний депутат Ірина Подоляк («Самопоміч»), перший заступник голови Комітету з питань культури і духовності.

 

Також вони закликали пана Яценюка як лідера партії «Народний фронт» і прем'єр-міністра застосувати всі наявні в нього важелі впливу для ухвалення законопроекту № 1647 «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» та ліквідації комісії.

 

 

 

 

 

Нагадаємо, автором законопроекту № 1647 є перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова. У зареєстрованому 26 грудня 2014 року законопроекті вона пропонує вилучити із законодавства згадки про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі (НЕК), поклавши її функції на інші державні органи.

 

«Ліквідація НЕКу не означатиме, що в країні настане моральний армагедон (державний нагляд за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі здійснюють інші державні органи. - ТК). Просто перестане існувати структура, яка в скрутний час війни поглинає від 4 до 5 мільйонів гривень на рік для того, щоб займатися проектами на кшталт роздачі "Сертифікатів щасливої родини" та іншими екзотичними забаганками», - пояснила пані Червакова.

 

14 січня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав цей законопроект і рекомендував Верховній Раді прийняти його в першому читанні за основу. 5 лютого планується розгляд законопроекту у сесійній залі.

 

Ухвалення цього законопроекту вимагають 11 громадських організацій і медійних об'єднань, а також рух «Стоп цензурі!», які 4 лютого поширили звернення до народних депутатів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY