detector.media
03.02.2015 17:57
Український омбудсмен заявляє, що в Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ
Український омбудсмен заявляє, що в Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що на території незаконно окупованої АР Крим утискаються права не лише кримськотатарського народу, але й українців. Про це вона доповіла під час зустрічей із представниками міжнародних організацій, йдеться на офіційному сайті омбудсмена.

 

«Сьогодні в Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ, офіційних версій регіональних та комунальних ЗМІ українською мовою. На кримському телебаченні залишили єдину українську програму з чотирьох, що існували раніше. Відбувається блокування україномовних інтернет-сайтів для мешканців Криму. Закриваються українські школи в Щолкіно та Керчі. Українськими в Криму залишаються лише 4 школи, але їх україномовне майбутнє сумнівне. Продовжується тиск на Українську гімназію міста Сімферополя, де було суттєво скорочено викладання українською мовою», - сказала Валерія Лутковська, коментуючи порушення права на свободу слова в Криму.

 

Сайт омбудсмена також повідомляє, що питання масштабних і системних порушень прав на свободу слова обговорювали представники українських ЗМІ, журналісти яких продовжують працювати в АР Крим, під час прес-конференції в УНІАН. Детальніше про утиски свободи слова в Криму можна ознайомитися за цим посиланням.

 

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська також наголошує на необхідності створення спеціальної міжнародної місії для здійснення постійного моніторингу за дотриманням прав і свобод людини в Криму, насамперед, представників нацменшин.

 

Нагадаємо, представники українських ЗМІ, журналісти яких продовжують працювати в Криму, заявили на прес-конференції 2 лютого у Києві, що тиск на свободу слова в Криму посилюється з кожним місяцем і одночасно обмежується в декількох напрямах. За словами редактора регіональної мережі «Громадського радіо» Ірини Сєдової, ФСБ тисне на медіа декількома шляхами - стеженням, прослуховуванням, проведенням «бесід», а також журналістам постійно погрожують в соціальних мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY