detector.media
02.02.2015 14:00
СБУ обіцяє жорстко діяти у перевірках російських журналістів, які ведуть інформаційну війну проти України
СБУ обіцяє жорстко діяти у перевірках російських журналістів, які ведуть інформаційну війну проти України

Служба безпеки та Держприкордонслужба збираються посилити заходи щодо недопущення в'їзду в Україну журналістів, які ведуть інформаційну війну. Про це розповів на брифінгу в понеділок радник глави СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє «Українська правда».

 

Він наголосив, що Служба безпеки не воює із засобами масової інформації.

 

«Але ми будемо жорстко і принципово діяти щодо усіх, хто приносить брехню, хто поливає нас брудом і хто вде проти України інформаційну війну», - сказав радник голови СБУ.

 

За його словами, СБУ у співпраці з Держприкордонслужбою посилить фільтраційні заходи на кордоні, щоб такі журналісти, як видворені з України представники Lifenews, не мали можливості працювати на території України і здійснювати інформаційну агресію.

 

Маркіян Лубківський зазначив, що російські журналісти зазвичай в'їжджають на територію України, не декларуючи свою професійну діяльність, не маючи акредитації, по суті - приватно. «Ми будемо дуже уважно ставитися до всіх, хто прибуває з Російської Федерації, це вимушені заходи, але ми будемо діяти дуже жорстко», - сказав пан Лубківський.

 

Нагадаємо, наприкінці січня служба безпеки України в Києві затримала двох громадянок Російської Федерації, кореспондентку забороненого в Україні російського телеканалу LifeNews Єлизавету Храмцову й оператора Наталю Калишеву. Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що журналісткам LifeNews скасовано перебування в Україні і їх буде видворено з території держави з подальшою забороною в'їжджати в Україну протягом наступних п'ятьох років.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY