detector.media
31.01.2015 11:33
В ефірі Lifenews українця-призовника зіграв підліток із Вологодської області
В ефірі Lifenews українця-призовника зіграв підліток із Вологодської області

18-річний мешканець Череповця Вологодської області Микита Берлізов в ефірі пропагандистського каналу «Lifenews» зіграв роль українського призовника, який нібито не хоче воювати на Донбасі проти сепаратистів, пише «Українська правда».

 

«Сиргис Информ» акцентує: ані хлопець, ані телеведучий ймовірно не знали, що призов в армію в Україну за новим законодавством починається з 20 років.

 

«Влітку Микиті прийшла повістка про призов в армію. На сімейній раді вирішили, що про службу в армії в Україні не може бути й мови. Тепер юнак почав нове життя в Росії у статусі тимчасового переселенця», - повідомляється на сайті каналу.

 

Нагадаємо, нещодавно працівники LifeNews влаштували допит українських військових, які потрапили до полону бойовиків 20 січня.

 

Як писала «Телекриика», LifeNews в Україні став класикою порушення журналістських стандартів та професійної етики. Голова голова СБУ Валентин Наливайченко після нещодавнього затримання та депортації двох «кореспонденток» LifeNews заявив, що такі медіа, як цей канал, є «знаряддям в руках агресора».

 

16 січня журналіст 5-го каналу Азад Сафаров викрив журналістів російського телеканалу LifeNews, які інкогніто записували інтерв'ю учасників мітингу під Генеральною прокуратурою. Унаслідок цього учасники мітингу розбили російським журналістам каналу. 

 

1 січня сталася сутичка між журналістами LifeNews та учасниками смолоскипної ходи з нагоди дня народження Степана Бандери.

 

У грудні у Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews.

 

 У листопаді кореспондент каналу LifeNews збрехала про побиття українськими журналістами.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY