detector.media
30.01.2015 14:37
СБУ депортує двох журналісток LifeNews
СБУ депортує двох журналісток LifeNews

Служба безпеки України в Києві затримала двох громадянок Російської Федерації, журналістів забороненого в Україні російського телеканалу LifeNews. Про це у Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський. Йдеться про кореспондентку Єлизавету Храмцову й оператора Наталю Калишеву, повідомляє LifeNews.

 

За словами пана Лубківського, журналісткам LifeNews скасовано перебування в Україні і найближчим часом їх буде видворено з території нашої держави з подальшою забороною в'їжджати в Україну протягом наступних п'ятьох років.

 

«Діяльність цих громадянок Російської Федерації не має нічого спільного з журналістською діяльністю і розцінена як така, що шкодить безпеці і національним інтересам України», - повідомив пан Лубківський.

 

Як повідомляє LifeNews із посиланням на розповідь кореспондентки, знімальна група прямувала на зйомку інтерв'ю, коли до них у таксі в районі станції метро «Льва Толстого» підсіли двоє чоловіків, пред'явили посвідчення співробітників СБУ. Чоловіки пояснили, що хочуть розпитати журналісток про те, що відбувалося в останні кілька хвилин на площі. За їхніми словами, в СБУ надійшов дзвінок про закладену бомбу.

 

«Нас попросили бути свідками, ми сказали що нічого не бачили, але нам сказали, що нам треба проїхати в головну будівлю Служби безпеки України, щоб відповісти на кілька запитань, - розповіла кореспондент LifeNews. - Нам пообіцяли показати якийсь відеозапис, на якому ніби як ми присутні і тому могли щось бачити».

 

Як щойно заявив на нараді голова СБУ Валентин Наливайченко, якого процитував пан Лубківський, «сьогодні і в майбутньому СБУ буде діяти жорстко і рішуче щодо таких псевдо-журналістів, які, по суті, дискредитують журналістику, виконують завдання російських спецслужб, здійснюючи інформаційну агресію проти України. Ми не воюємо з мас-медіа, але будемо неухильно зупиняти діяльність усіх тих, хто є знаряддям в руках агресора».

 

Нагадаємо, нещодавно працівники LifeNews влаштували допит українських військових, які потрапили до полону бойовиків 20 січня.

 

16 січня журналіст 5-го каналу Азад Сафаров викрив журналістів російського телеканалу LifeNews, які інкогніто записували інтерв'ю учасників мітингу під Генеральною прокуратурою. Унаслідок цього учасники мітингу розбили російським журналістам каналу.

 

1 січня сталася сутичка між журналістами LifeNews та учасниками смолоскипної ходи з нагоди дня народження Степана Бандери.

 

У грудні у Вінниці кореспондентки російського каналу LifeNews видавали себе за журналістів Euronews.

 

У листопаді кореспондент каналу LifeNews збрехала про побиття українськими журналістами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY