detector.media
29.01.2015 12:40
Сайт івано-франківського видання «Версії» атакують з IP-адреси «Сибіртелекому»
Сайт івано-франківського видання «Версії» атакують з IP-адреси «Сибіртелекому»

Сьогодні, 29 січня, сайт івано-франківського інтернет-видання «Версії» не працює через потужну DDoS-атаку. Здійснюється велика кількість запитів, через які сайт тимчасово припинив свою роботу. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання «Правда».

 

Наразі технічні працівники видання «Версії» проводять заходи по відновленню доступу до сайту.

 

Співзасновник проекту Микола Грабовецький сказав, що хакерська атака пов'язана з недавніми публікаціями. «Протягом останніх півроку ми зробили понад три десятки досить провокаційних публікацій, які стосувалися проблем пов'язаних з корупцією, хаотичною забудовою міста, а також критикою окремих державних службовців та силових структур Прикарпаття. Ми пов'язуємо дії зловмисника саме з мотивом "завалити" ресурс, який один з  небагатьох на Прикарпатті доносить правду до громадськості», - наголосив Микола Грабовецький.

 

IP-адреса, з якої було здійснено найбільше запитів на сайт «Версії» і фактично здійснена хакерська атака, належить компанії «Сибіртелеком». Цю інформацію підтверджують ІР-спеціалісти, які наразі намагаються вирішити проблему із  DDoS-атакою на сайт «Версії».

 

Нагадаємо, заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків сказав, що російські спецслужби створюють спеціальні віруси для атак на українські державні сайти. Україні потрібна спеціальна структура, що займалася б контр-діями в інформаційному просторі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY