detector.media
28.01.2015 11:31
Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті
Стець вважає, що українські ЗМІ, які фінансуються з Росії, повинні бути закриті

Міністр інформаційної політики Юрій Стець вважає за необхідне на законодавчому рівні вирішити проблему ЗМІ, які працюють в Україні, але фінансуються з Росії, яку 27 січня Верховна Рада визнала країною-агресором. Про це він повідомив в інтерв'ю каналу 24.

 

«У деяких медіа можуть бути власники, які є асоційованими з Росією, або напряму фінансуються з Росії. Я бачу це наступним чином, такі медіа повинні бути закриті, оскільки будь які медіа не можуть фінансуватись з країни-агресора. Бо це є прямий вплив і маніпуляції на українців», - сказав Юрій Стець у відповідь на питання журналіста, що в Україні є ЗМІ, які, як вважається, фінансуються з Росії. 

 

На переконання пана міністра, такі ЗМІ не мають права отримати ліцензії, права мовлення і не продаватись в Україні.

 

«Зараз Микола Княжицький вносить такий законопроект. Я сподіваюсь, що він буде проголосований, і значить в нас будуть всі повноваження впливати», - підсумував Юрій Стець.

 

Водночас міністр заявив, що не буде втручатись у діяльність російсьмовних ЗМІ в Україні.

 

«Деякі ЗМІ в Україні є російськомовними або мають російську версію? Ви як міністр, як до цього ставитесь?», - запитав пана Стеця журналіст каналу 24. «Існує закон. Якщо під закон про ліцензування проходить те чи інше медіа, і його робота відповідає ліцензії, то говорити або впливати - це означатиме, що я як міністр буду пробувати тиснути на незалежне ЗМІ. Я не маю на це право», - відповів Юрій Стець.

 

Нагадаємо, народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт») і Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка») запропонували свій механізм забезпечення прозорості медіавласності та вдосконалення процедури ліцензування мовників і провайдерів Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Відповідний законопроект № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» вони зареєстрували 23 січня.

 

13 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 1317 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». За проголосували 240 народних депутатів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY