detector.media
27.01.2015 14:50
Київські студенти записали відеозвернення до студентів Росії, де закликають перевіряти інформацію про Україну з російських ЗМІ
Київські студенти записали відеозвернення до студентів Росії, де закликають перевіряти інформацію про Україну з російських ЗМІ

Студенти чотирьох київських  вишів НАУ, НТУУ «КПІ», КНУ ім. Тараса Шевченка та КНЕУ ім. В.Гетьмана записали відеозвернення до студентів Росії з закликом перевіряти інформацію зі ЗМІ про події в Україні останнього року. Відеозапис 26 січня було розміщено на YouТube.

 

Українські студенти звернулися зокрема до  тих, хто навчається у навчальних закладах схожого профілю в Москві - Московському державному технічному університеті цивільної авіації, Московському державному технічному університеті, МДУ ім.Ломоносова, Московському державно-промисловому університеті «Синергія». Вони просили молодих людей з Росії «підняти інформаційну завісу та перевіряти все, що кажуть у ЗМІ та сумніватися у побаченому».

 

Молоді українці записали звернення біля корпусів своїх альма матер.

 

«Не засмічуйте себе фейками та дезінформацією, будьте розумнішими та чистішими від політичних ігор. Думайте та перевіряйте», - закликають вони.

 

Студенти заперечили міфи про події в Україні, які поширюються в російських ЗМІ та соцмережах. «Кажуть, що росіяни та українці - єдиний народ. Можливо це так і було до певного часу. Нині між нами є величезна різниця, ми знаходимося по різні боки барикад, а між нами кілометри непорозуміння, казки про фашистів, націоналістів, правий сектор і бандерівців», - кажуть студенти.

 

Студенти розповіли про події останнього року в Україні, зокрема Революцію Гідності, що розпочалася студентськими протестами, і яку Росія назвала «силовим державним переворотом». «Нам було дуже страшно, але ми впоралися, об'єдналися, стали ще сильніше», - розповідають студенти.

 

Вони нагадали також про окупацію Криму регулярною армією РФ та референдум під тиском, війну на Донбасі, де гинуть молоді люди як з України, так і з Росії.

 

Відеозвернення завершується словами від НТУУ «КПІ»: «Ми хочемо боротися з вами на наукових олімпіадах і Олімпійських іграх, а не на Донбасі».

 

 

На сторінці відео в YouТube зазначається, що відеозйомкою ролика займалася продакшн-студія Дмитра Єлісіченка.

 

Нагадаємо, у липні 2014 року слухачі Школи журналістики Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України записали «Звернення до російських журналістів». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY