detector.media
24.01.2015 17:12
Короткометражна стрічка дебютантки Сиволап перемогла на кінофестивалі в Італії
Короткометражна стрічка дебютантки Сиволап перемогла на кінофестивалі в Італії

Короткометражна стрічка «Давай не сьогодні» молодої української кінорежисера Христини Сиволап перемогла на Міжнародному кінофестивалі в Трієсті. Як повідомляє сайт кінофоруму, фільм здобув першість у секції короткометражних картин. Розмір премії - 2 тисячі Євро.

 

Перемогу з-поміж повнометражних картин та 5 тисяч Євро здобув фільм «Кукурудзяний острів» виробництва Франції, Німеччини, Чехії, Угорщини, Грузії та Казахстану. Кінорежисером стрічки є Георгій Овашвілі (Грузія).

 

Як писала «Детектор медіа», дебютна стрічка пані Сиволап «Давай не сьогодні» знімалася «Директорією кіно» на замовлення Державного агентства з питань кіно. Сценарій, автором якого виступив чоловік пані Сиволап Олексій, переміг на п`ятому відкритому конкурсі кінопроектів Держкіно та отримав стовідсоткове фінансування. Бюджет фільму склав 1 млн. 259 тис. грн.

 

У фільмі йдеться про літню подружню пару, яка вирішує померти в один день, однак плани головних героїв коригує саме життя.

 

Головних героїв стрічки, як і подружжя авторів, звуть Христиною та Олексієм. Подружню пару на екрані зіграли актор Володимир Задніпровський і актриса Алла Соколова.

 

Знімали фільм у Києві, в районі Подолу. Екстер`єром були радянські будинки періоду молодості головних героїв, а в інтер`єрі квартири - труни, які подружжя заздалегідь підготувало для свого спільного ритуалу.

 

 


 

Христина Сиволап походить із Рівненщини. Її тато, Віктор Данилов, - директор телерадіокомпанії «Рівне 1» та засновник видавничого дому «ОГО».

 

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті - провідний італійський фестиваль і місце зустрічі культур Центральної й Східної Європи. Проводиться з 1989 року.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ogo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY