detector.media
24.01.2015 11:27
Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату «Левіафана»
Роднянський має сумніви щодо українського кінопрокату  «Левіафана»

Питання щодо українського кінопрокату резонансної російської стрічки «Левіафан» Андрія Звягінцева ще не вирішене. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» розповів продюсер фільму Олександр Роднянський.

 

«Що стосується прокату в Україні - це питання поки що не вирішене. Єдиний український дистрибутор, який звертався до нас із пропозицією, - «Артхаус Трафік» Дениса Іванова», - сказав пан Роднянський.

 

При цьому продюсер має сумніви, що українські глядачі сприймуть «Левіафана» як авторське висловлювання Андрія Звягінцева. «Особисто в мене є певні сумніви, пов'язані з прокатом нашої картини в Україні, - сказав Олександр Роднянський. -  Боюся, в нинішніх обставинах відкритого конфлікту "Левіафан" в Україні можуть сприйняти виключно як публіцистичне висловлювання, як ще одне свідчення "поганого життя" в Росії. А "Левіафан" живе на території мистецтва і є авторським роздумом про людську долю, про любов, зраду і смуток, розказаним на сучасному російському матеріалі». 

 

Картину продюсер характеризує як «трагічну історію про звичайну людину, що протистоїть Системі, і ця історія стосується життєвого досвіду людей, котрі живуть у будь-якій точці земної кулі і в Україні, зокрема».

 

«Левіафан» - картина про корупцію, церкву і громадянські права сучасної Росії. Фільм викликав резонанс у російській кінокритиці та критику з боку міністра культури РФ Володимира Мединського. «Левіафан» здобув низку призів міжнародних кінофестивалів, серед яких - нагорода Британської кіно академії та журі «Золотого глобуса». Фільм представляє Росію у конкурсі премії Американської кіноакадемії «Оскар».

 

Нагадаємо, Державним агенством України з питань кіно було заборонено до показу й поширення низку фільмів виробництва РФ. 9 грудня представники відомства заборонили 71 фільм і серіал за участі Іванам Охлобистіна, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Раніше, 4 листопада, в Держкіно заборонили 69 фільмів і серіалів з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY