detector.media
23.01.2015 19:55
В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції
В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції

Начальник Ужгородського міськвідділу міліції наказав редакції приватної газети «Відомості міліції» виселитись із займаного раніше кабінету у приміщенні міліції в Ужгороді на пр. Свободи, 2. Таким чином вихід чергового номеру видання опинився під загрозою зриву, повідомляє Інститут масової інформації  (ІМІ) з посиланням на головного редактора газети Ігоря Стефанця.

 

З його слів, кабінет редакції свого часу безкоштовно надали, оскільки газета висвітлювала діяльність органів МВС, а до 2005 року була відомчим виданням УМВС України в Закарпатській області. ІМІ повідомляє, що газета «Відомості міліції» створена на Закарпатті у 1996 році з ініціативи нинішнього голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, який на той час керував закарпатською міліцією. До 2005 року видання було відомчим. У 2005 році на підставі наказу міністра МВС Юрія Луценка щодо виходу органів МВС із складу засновників ЗМІ засновником видання стало ТОВ «ВПЦ «Літопис-Захід».

 

Наразі Ігор Стефанець направив начальнику УМВС України в Закарпатській області Сергію Шараничу звернення, у якому виклав ситуацію, що склалася, і чекає відповіді.

 

Завідувач сектору зв'язків з громадськістю (СЗГ) Олег Подебрій у коментарі представнику ІМІ зазначив, що газета «Відомості міліції» є приватною структурою, яка жодного відношення до міліції немає.

 

Щодо виселення редакції, завідувач СЗГ сказав: «Приміщення належить міській раді і міліція орендує його як пункт охорони громадського порядку. Незрозуміло, з яких причин воно було надано в користування ТОВ ВПЦ «Літопис-Захід» без оплати оренди. Це незаконно. Міліція немає права комерційним структурам надавати безкоштовно приміщення. У даний час все приводиться до відповідності закону».

 

ІМІ нагадує, що наразі у штаті видання четверо співробітників. У «Відомостях міліції» інформація про правоохоронні органи подавалася, здебільшого, у суто позитивному контексті, доволі часто публікації щодо резонансних кримінальних подій готували самі співробітники міліції. Сьогодні, за інформацією із СЗГ, у них є договори з іншими ЗМІ, де публікується інформація про діяльність міліції та матеріали авторства співробітників міліції.

 

Нагадаємо, у Закарпатській області через економічні труднощі призупинив роботу тижневик «Срібна Земля-Фест».

 

«Детектор медіа»

Фото - з офіційного сайту УМВС України в Закарпатській області

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY