detector.media
23.01.2015 13:07
Нацрада призначила перевірку одеського Третього цифрового телеканалу Ківалова, де бійців Нацгвардії назвали бойовиками
Нацрада призначила перевірку одеського Третього цифрового телеканалу Ківалова, де бійців Нацгвардії назвали бойовиками

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевіроку одеського Третього цифрового телеканалу (ТОВ «Телеконект»), який пов'язують із народним депутатом минулих скликань Сергієм Ківаловим.

 

Регулятор отримав скаргу громадянина та заяву ГО «Рада громадської безпеки» з наріканнями на зміст рухомого рядка, що транслювався в ефірі Третього цифрового телеканалу 5 січня, у якому йшлося: «В Одессе продолжается АТО с участием боевиков Нацгвардии».

 

Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення статті 28 закону «Про інформацію» (інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини).

 

Виконавчий директор телеканалу Григорій Блайда попросив Нацраду не виносити санкцій. За його словами, це була технічна помилка, допущена при перекладі з української мови слова «бійці». «Ми одразу вибачилися. У семи випусках новин першою новиною були вибачення в ефірі. Я особисто приносив вибачення», - сказав він.

 

На запитання заступника голови Нацради Ольги Герасим'юк, кому належить телеканал, пан Блайда відповів: «Я чув прізвище Ківалов».

 

Нагадаємо, що в Одесі три телеканали з чотирьох, які мають ліцензії на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 («Академія», «Репортер» і Третій цифровий канал), за даними учасників ринку, пов'язані із Сергієм Ківаловим. Четвертий телеканал, що має місце в мультиплексі МХ-5, - це Одеська обласна державна телерадіокомпанія. Загалом в Одесі працює понад 30 місцевих ефірних, кабельних і супутникових телеканалів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY