detector.media
23.01.2015 11:36
29 січня - 1 лютого - «Тиждень українського кіно» в Тбілісі на підтримку Олега Сенцова
29 січня - 1 лютого - «Тиждень українського кіно» в Тбілісі на підтримку Олега Сенцова

У Грузії відбудеться «Тиждень українського кіно» в Тбілісі на підтримку Олега Сенцова, якого незаконно утримують під вартою у Росії за звинуваченням у тероризмі. Звільнення безневинного режисера невтомно виборюють представники не лише українського кінотовариства, а й колеги по всьому світу. 29 січня - 1 лютого небайдужі мешканці Грузії також отримають змогу відвідати Т»иждень українського кіно» і тим самим сприяти визволенню політув'язненого Олега Сенцова. Благодійні покази підтримав Національний кіноцентр Грузії.

 

Відкриття заходу - 29 січня в кінотеатрі Руставелі (Тбілісі, проспект Руставелі, 5) о 19.00.  Покази 30 січня-1 лютого проходитимуть в кінотеатрі «Колга» у Домі Кіно (Тбілісі, вулиця Братів Какабадзе, 2) о 19.00.

 

У Грузії українське кіно представлятимуть організатор заходу Анна Паленчук і режисер фільму «Поводир» Олесь Санін.

 

«Після того, як 26 грудня Лефортовський суд подовжив термін арешту Олега до 11 квітня, ми зрозуміли, що зараз вкрай важливо не спинятися і винести благодійні покази на новий рівень. Дуже приємно, що першими, з готовністю провести подію у своїй країні, відгукнулися наші грузинські колеги. Сподіваємось, що обрані для показів у Тбілісі фільми гідно представлять нашу країну», - сказала Анна Паленчук.

 

У Грузії буде показано чотири українських фільми: «Гамер» (реж. Олег Сенцов), «Поводир» (реж. Олесь Санін), «Параджанов» (реж. Олена Фетісова і Серж Аведікян) та документальний фільм творчого об'єднання # BABYLON'13 «Сильніше, ніж зброя».

 

Нагадаємо, восени 2014 року «Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройшов у 10 містах України. Метою благодійних показів було допомогти режисеру та його родині, а також відкрити сучасне українське кіно для масового глядача.

                                                                                              

Олег Сенцов - український режисер, був активістом Майдану, відкрито виступав за єдність України і допомагав українським військовим у Криму під час анексії. У травні 2014 був заарештований ФСБ Росії. Зараз режисер знаходиться в московській в'язниці Лефортово за звинуваченням у тероризмі. Олегу Сенцову загрожує 20 років позбавлення волі.

 

Сторінка кінопоказів: https://www.facebook.com/events/827295293975200/828808950490501/?notif_t=plan_mall_activity. Координатор: Бушинська Поліна +380963751188.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY