detector.media
22.01.2015 14:34
Головред «Урядового кур’єра» спростовує інформацію про зменшення фінансування і говорить про втрату передплатників
Головред «Урядового кур’єра» спростовує інформацію про зменшення фінансування і говорить про втрату передплатників

Головний редактор офіційної газети Кабінету міністрів України «Урядовий кур'єр» Сергій Брага повідомив «Детектор медіа», що інформація про фактичне зменшення фінансування видання з держбюджету-2015, яка була опублікована низкою ЗМІ, є неточною. Водночас загальні витрати газети зросли, а кількість передплатників зменшилась після анексії Криму і через події на Донбасі.

 

Головред підтвердив, що «Урядовий кур'єр» з початку 2015 року поширюється тільки за передплатою. За його словами, у минулому році 99% тиражу становила передплата, проте невелику кількість примірників редакція продавала через кіоски «Союздруку».

 

«В роздріб у нас справді зараз нічого не йде. Проблема з київськими кіосками "Союздруку" полягає в тому, що впродовж останніх кількох років списання складало не менше 50%. Ми як державне підприємство з бюджетним фінансуванням не можемо собі дозволити, щоб частина тиражу списувалася. Контролюючі органи цього б не допустили», - розповів Сергій  Брага.

 

Згідно з повідомленням LB.ua,  причиною відмови від розповсюдження у роздріб стало зменшення бюджетного фінансування видання. Водночас, як повідомляла «Детектор медіа», на фінансову підтримку газети «Урядовий кур'єр» у держбюджеті-2015 передбачено 4 млн 489 тис. грн, тобто на 320 тис. грн більше, ніж у держбюджеті-2014 станом на друге півріччя.

 

За словами головреда, фінансування газети у 2015 році залишилося на рівні минулого року, збільшення відбулось за рахунок того, що у другому півріччі 2014 року відбувся секвестр.

 

«На 1 січня 2014 року на нас в бюджеті було закладено 4, 489  млн. грн. Ту ж цифру маємо і на 1 січня цього року. Але на друге півріччя 2014-го, у зв'язку з секвестром бюджету витрати на нашу підтримку скоротилися на 320 тисяч гривень. Через це ми вимушені були перейти на кольоровість 2+1, раніше у нас вона була 4+1. Прикметно, що нам не зменшили фінансування, і я можу пояснити чому. Через інфляцію ціна на папір за минулі 9 місяців виросла практично вдвічі. Через це ми скоротили обсяг видання: раніше у газети було 16-24 шпальти, тепер - 12-16. Відповідно до цього у нас відбувається і скорочення колективу», - зазначив головний редактор.

 

Також Сергій Брага розповів, що зменшився і тираж видання, що пов'язано зокрема з втратою передплатників у Криму та на сході України.

 

«На Донбасі у нас лишилося, може, 150 передплатників. Також скорочення накладу пов'язано з проблемами усієї галузі друкованої преси, які є актуальними і для інших видань. Варто розуміти, що "Урядовий кур'єр" - специфічне видання, офіційна газета, яка потрібна Україні, проте не є виданням, яке розкуповується населенням», - вважає редактор.

 

Наразі видання «Урядовий кур'єр» можна читати також на сайті у вільному доступі.

 

«Ситуація, що склалася, нас турбує і ми будемо робити все, щоб це виправити. Можливо, згодом нам таки вдасться повернутися у продаж в кіосках "Союздруку"»,-  підсумовує пан Брага.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY