detector.media
22.01.2015 11:27
У Миколаєві вигнали з наради голови ОДА журналістку «Преступності.НЕТ» – влада робить ставку на «свої» ЗМІ
У Миколаєві вигнали з наради голови ОДА журналістку «Преступності.НЕТ» – влада робить ставку на «свої» ЗМІ

21 січня заступник голови Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Оксана Янішевська  і голова прес-служби ОДА Світлана Гурмаза не допустили кореспондентку місцевого інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Олену Мельнікову разом з оператором до зали засідань, де проходила зустріч голови Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова з народними депутатами від Миколаївщини. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Відмову в доступі журналістів на робоче засідання в робочий час в приміщенні облдержадміністрації Світлана Гурмаза, за словами журналістів, обґрунтувала тим, що засідання «секретне» у зв'язку з тим, що розглядатись буде питання мобілізації.

 

При цьому вона зауважила, що минулого разу, коли вона допустила до засідання губернатора з народними депутатами кореспондента «Преступности.НЕТ», її начебто звинуватили в тому, що вона не запросила на це засідання журналістів інших видань. Водночас на зустріч голови і народних депутатів був запрошений оператор Миколаївської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Віце-губернатор Оксана Янішевська пояснила це тим, що «в нас є свої комунальні ЗМІ, які отримують кошти за висвітлення нашої діяльності».

 

Як заявила Олена Мельнікова, їй також стало відомо, що окрім питання мобілізації депутати з головою ОДА розглядали питання бюджету Миколаївської області на 2015 рік.

 

Як зауважує кореспондент ІМІ, місяць тому голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков заявив, що «інформація про проведення подібних заходів в подальшому буде доводитись представникам ЗМІ завчасно», однак ця обіцянка не виконується.

 

Нагадаємо, Центральний райвідділ міліції Миколаєва вдруге за вказівкою прокуратури закрив кримінальне провадження за фактом погроз фізичною розправою журналістам інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову та Анатолію Чубаченку з боку «народного дружинника» Олександра Кір'янова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY