detector.media
22.01.2015 09:10
День Соборності України на Першому національному почався з привітання Петра Порошенка
День Соборності України на Першому національному почався з привітання Петра Порошенка

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, ефір Першого національного почався о 9.00 привітанням Президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

Протягом дня журналісти служби новин Першого національного висвітлюватимуть приурочені до Дня Соборності події. Під час випусків новин о 13.00 та 18.30 відбуватимуться прямі включення з Майдану Незалежності у Києві та з інших міст країни. Зокрема, телеглядачі побачать, як українці у регіонах утворюють традиційні «живі ланцюги» як символи єдності народу. Для підсумкового випуску новин о 21.00 журналісти підготують широкий огляд святкових заходів і урочистостей з різних куточків України.

 

Тема соборності обговорюватиметься і в оновленій програмі «Про головне». Протягом ефіру відбуватимуться включення кореспондентів Першого, які просто на вулицях дізнаватимуться у пересічних громадян думку про символи Соборності та значення цього свята для них. Серед гостей студії очікуються політики, історики тощо.

 

Про День Злуки, його важливість для українського народу говоритимуть і гості програми «Надвечір'я». Розмову з ведучою Тамарою Щербатюк вестимуть соціолог Ірина Бекешкіна, політолог Володимир Кулик та історик Володимир В'ятрович.

 

День Соборності України щороку відзначається 22 січня в день проголошення «Акта злуки» Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) у 1919 році. Офіційно в Україні це свято відзначається з 1999 року.

 

Нагадаємо, 19 січня програма «Про головне» на Першому національному змінила час виходу і хронометраж. «Про головне» можна буде дивитися в ефірі Першого національного з понеділка по п'ятницю о 20.00.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY