detector.media
21.01.2015 17:58
Прибуток CTC Media у 2015 році знизиться на 70%, «Яндекса» - на 31%, російський ринок ТБ-реклами – на 20% - прогноз Goldman Sachs
Прибуток CTC Media у 2015 році знизиться на 70%, «Яндекса» - на 31%, російський ринок ТБ-реклами – на 20% - прогноз Goldman Sachs

У вівторок, 20 січня, американський інвестиційний банк Goldman Sachs розіслав своїм клієнтам звіт, у якому дав песимістичний прогноз щодо найближчого майбутнього російського ринку в цілому і рекламного ринку зокрема. Більше того, Goldman Sachs рекомендував своїм клієнтам продавати папери «Яндекса» і CTC Media. Після таких рекомендацій акції цих двох компаній на NASDAQ помітно подешевшали: «Яндекса» - на 8,7%, до $16,41за штуку, CTC Media-на 8,8%, або до $4,3за акцію, пишуть «Ведомости».

 

Причини песимізму Goldman Sachs зрозумілі. Девальвація рубля у РФ склала 47% за останні шість місяців, і економісти інвестбанку очікують, що цей процес продовжиться найближчим часом, говориться в звіті. Тому на тлі очікування зниження споживчого попиту та інфляції рекламодавці,швидше за все, будуть неохоче розподіляти бюджети на рекламу в Росії. У зв'язку з цим Goldman Sachs очікує, що у 2015 році весь російський рекламний ринок впаде на 15% порівняно з 2014 роком.

 

Ця ситуація продовжить чинити тиск на медійні та інтернет-компанії, повідомив Goldman Sachs. На рентабельності«Яндекса» і Mail.ru Group можуть негативно відобразитися валютні виплати за оренду офісів і необхідність утримувати на високому рівні зарплати програмістам. Торішнє збільшення офісного простору робить «Яндекс» більш уразливим в цій ситуації, йдеться в звіті.

 

Бізнес CTC Media постраждає від того,що компанії доводиться платити за контент у валюті. Аналітики інвестбанку прогнозують70-відсоткове зниження прибутку CTC Media у зв'язку з 20-відсотковим падінням російського ринку ТБ-реклами і девальвацією рубля. Також Goldman Sachs вважає, що в 2015 році ринок контекстної реклами в Росії виросте всього на 10%, а прибуток «Яндекса» знизиться на 31%. Банк вважає, що ринок все ще недооцінює уповільнення ринку і валютні ризики.

 

Серед російських медіа Goldman Sachs найоптимістичніше оцінює перспективи Mail.ru Group у зв'язку з високими очікуваннями монетизації соціальної мережі «ВКонтакте», яка перейшла під контроль групи восени 2014року. Але через нестабільність на російському ринку інвестбанк вирішив виключити Mail.ru Group зі свого фокус-листа - списку паперів, найбільш привабливих для купівлі в Росії, Центральній та Східній Європі, Близькому Сході та Африці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY