detector.media
20.01.2015 12:55
Голова Волинської ОДА просить місцеві інтернет-видання видаляти коментарі російських «тролів»
Голова Волинської ОДА просить місцеві інтернет-видання видаляти коментарі російських «тролів»

Голова Волинської обласної держадміністрації (ОДА) Володимир Гунчик просить адміністраторів волинських інтернет-ЗМІ «не пропускати» коментарі відвідувачів сайтів, які, на його переконання, найняті російськими спецслужбами - так званих «тролів». Про це він сказав на брифінгу 19 січня, пише видання «Волинь Post».

 

За словами пана Гунчика, під публікаціями про перебіг АТО у волинських інтернет-виданнях багато коментарів тролів з «псковським та новгородським акцентом». «Інтернет забитий антиукраїнським матеріалом. Я не є цензор, я не хочу керувати ЗМІ. Але дивіться, які ідуть публікації. Під ними працюють тролі у коментарях. Якщо у них відверто висловлена антиукраїнська тематика, вона закликає до чогось, то чому вони публікуються?», - зазначив Володимир Гунчик.

 

Голова ОДА вважає, що завданням таких «коментаторів» є закликати українців виступити проти війни, змусити владу піти на переговори із терористами. Він також вважає, що «інформаційна війна тільки розгортається».

 

Нагадаємо, 19 листопада російські хакери зламали сайт тернопільського інтернет-видання «Доба». Редакція зазначила, що, скоріш за все, хакери були зацікавлені у зламі ресурсу через низку публікацій, які викривають російську пропаганду та мають проукраїнську позицію. Один з матеріалів видання передрукували російські сайти та взяв за основу телеканал «Росія-24». Після цього на сайті «Доби» активізувались агресивно налаштовані проросійські коментатори, ця стаття  обговорювався на різних російських форумах та у соціальних мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY