detector.media
20.01.2015 09:50
Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади
Томенко: Думати, що справа Гонгадзе забута – помилка нинішньої влади

Гальмування розслідування вбивства Георгія Гонгадзе може бути вигідним для певних кіл, які мають вплив у середовищах теперішньої влади. Таку думку висловив народний депутат Микола Томенко, повідомляє ТСН.ua.

 

«Під час президентства Януковича було зрозуміло, що був якийсь задум використовувати цю справу або в інтересах впливу на бізнес або медіа Пінчука, або для впливу на позицію Кучми чи Литвина. Я відчував, як це нагніталося в Раді, в попередньому скликанні. Потім в якийсь момент було дано відбій, і стало зрозуміло, що справа згортається. Очевидно, якісь були домовленості, що справа консервується, і Пукач буде останнім, хто підпадає під розгляд в суді», - повідомив політик.

 

Він вважає, що на розслідування справи Гонгадзе сьогодні також можуть впливати політичні чинники. «Що відбувається сьогодні - важко сказати. Можливо, ті депутати, політики, які лобіюють і підтримують Пінчука (з різних фракцій), активно переконують президента, що не треба порушувати цю справу. Або ті люди, які вважають, що медіа-ресурси тих, хто підтримує Кучму і його зв'язки з Росією, сьогодні корисні для влади, або ті, хто вважають, що не потрібно розглядати цю справу в контексті фігурування в ньому Литвина, бо його депутатів можна використовувати для прийняття тих чи інших рішень. Можливо, є якісь інші причини», - заявив нардеп.

 

Микола Томенко додав, що не втрачає віри в об'єктивне завершення слідства та справедливий суд у цій справі. «Моя позиція така: неможна, перебуваючи в опозиції, вимагати розслідувати цю справу у відкритому режимі і довести її до кінця, а потім прийти до влади і просто забути про неї. Такі речі не пробачаються. Тому думати, що ця справа відійшла, забута - це помилка нинішньої влади. Я оптиміст, і після заяв глав ГПУ і СБУ сподіваюся, що цей процес таки буде відкритим, і ми почуємо, що ж насправді відбулося в історії з цим вбивством», - сказав він.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко виступає проти того, щоб убивство Георгія Ґонґадзе використовувалося «як елемент у розборках, які не мають нічого спільного з метою об'єктивного розслідування справи Гонгадзе». Про це він сказав на прес-конференції 29 грудня, відповідаючи на запитання журналіста каналу «1+1», який нещодавно почав висвітлювати та досліджувати справу Ґонґадзе в різних своїх телевізійних проектах. Петро Порошенко також зауважив, що він не проти відкритого судового процесу над виконавцем убивства Олексієм Пукачем і не проти того, щоб були названі імена замовників.

 

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив ЗМІ: «Ми почали висвітлювати «справу Гонгадзе» і не відступимо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY