detector.media
19.01.2015 18:42
StarLight Sales оцінив падіння ринку телереклами у 2014 році в 15% – краще, ніж прогнозував
StarLight Sales оцінив падіння ринку телереклами у 2014 році в 15% – краще, ніж прогнозував

Український ринок телевізійної реклами завершив 2014 рік з більш оптимістичними показниками, ніж прогнозувалося. За оцінкою сейлз-хаузу StarLight Sales медіагрупи StarLightMedia, за підсумками року падіння обсягів телеринку склало -15%, тоді як попередній прогноз компанії базувався на динаміці -17%. Про це йдеться в повідомленні компанії.

 

«Різниця між нашим прогнозом динаміки телеринку та фактом є не дуже значною, але вона відображає загальну тенденцію: ринок поступово стабілізується, - відзначає генеральний директор StarLight Sales Андрій Партика. - Чимало рекламодавців закладали песимістичні сценарії, але отримали більше доходу, ніж очікували, і спрямували його на рекламу. Частина рекламодавців заздалегідь зарезервувала рекламний бюджет в доларах чи євро, і зі зміною валютного курсу отримали можливість розмістити за гривні більше реклами. Адже ми зафіксували ціни в національній валюті. На активність ще однієї частини рекламодавців вплинув їхній вихід з-під керування московськими офісами».

 

Загалом, на думку Андрія Партики, український бізнес демонструє вміння швидко адаптуватись до роботи в умовах кризи. Він прогнозує, що як тільки зникне негативний вплив військових дій на Сході, бізнес швидко відновиться.

 

Базовий прогноз StarLight Sales щодо динаміки ринку телереклами в 2015 році лишається без змін: його обсяг залишиться на рівні 2014 року.

 

Нагадаємо, що в грудні 2014 року StarLight Sales прогнозував на 2015 рік зниження обсягів рекламного ринку України в цілому на 2%. А падіння 2014 року сейлз-хаус оцінив у -21%. При цьому падіння ринку телевізійної релками у 2014 році StarLight Sales попередньо оцінював у -17%, а на 2015 рік прогнозував 0% змін.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY