detector.media
18.01.2015 14:24
Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено
Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено

Після інциденту із київською студією ZIK київський обласний осередок «Правого сектора» на чолі з Ігорем Мазуром («Тополею») відсторонено від виконання обов'язків. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів керівник київського департаменту журналістських розслідувань Денис Бігус.

 

Таке рішення було прийнято на загальних зборах Київської обласної організації «Правого сектора» 17 січня 2015 року «через діяльність, несумісну з засадами українського націоналізму». Для вивчення ситуації створена тимчасова слідча комісія за участі членів Центрального проводу Андрія Бондаренка та Діани Камлюк. Контрольно-ревізійну функцію покладено на Олену Самбул («Марусю Звіробій»), організаційно-кадрову політику - на Володимира Губка.

 

Нагадаємо, 16 січня до київської студії ZIK прибули з десяток бійців, що назвалися «Правим сектором». За словами пана Бігуса, вони назвали ZIK корупційним каналом через те, що його журналісти нібито образили Ігоря Миколайчика. У ЗМІ пана Миколайчика називають заступником куратора Київської області від «Правого сектору» Ігоря Мазура, уточнює сайт ZIK.

 

Також, як додав пан Бігус, бійці «Правого сектора» звинуватили ZIK у тому, що канал буцімто захищає прокурора Дарницького району Києва Сергія Дворака. Сам Денис Бігус із цим звинуваченням не погодився.

 

Висували претензії бійці й до охоронця та адміністратора студії, зазначив журналіст.

 

Завершився інцидент тим, що силовики поїхали із ZIKа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY