detector.media
15.01.2015 12:56
Державні ТРК у День жалоби за загиблими від рук терористів змінили сітку мовлення
Державні ТРК у День жалоби за загиблими від рук терористів змінили сітку мовлення

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до державних телерадіоорганізацій з проханням дотримуватися Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби та дні пам'яті) згідно з указом Президента України Петра Порошенка, яким 15 січня оголошено в Україні Днем жалоби за загиблими від рук терористів мирними жителями біля міста Волноваха (Донецька область). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«З метою вшанування пам'яті загиблих усі без винятку державні ТРК відмовилися сьогодні від трансляції комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних передач.  З ефіру зникли міжпрограмні заставки мажорного звучання. В ефірі між програмами - тиша або лунає мінорна, скорботна музика. Всі телеканали розмістили також спеціальну позначку -  «свічку пам'яті» - на знак Дня жалоби в Україні», - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Нагадаємо, сьогодні, 15 січня, в Україні оголошено Днем жалоби за загиблими від терактів на території України.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розмістила спеціальне звернення до телеканалів з приводу Дня жалоби. «Звертаємо вашу увагу, що Президент України Петро Порошенко оголосив 15 січня Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів, у тому числі за мирними жителями, які загинули 13 січня від обстрілу на блокпосту під Волновахою. Просимо при формуванні ефірної сітки мовлення дотримуватися вимог Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті», - йдеться у повідомленні Нацради.

 

Більшість українських телеканалів, у тому числі розважальних і дитячих, розмістили у себе «свічку пам'яті» на знак Дня жалоби у країні. Випуск ТСН о 12.00 на каналі «1+1» розпочався з хвилини мовчання у пам'ять загиблих під дій терористів українців.

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY