detector.media
15.01.2015 09:31
15 січня в Україні - День жалоби за загиблими від рук терористів, телеканали мають змінити сітку мовлення
15 січня в Україні - День жалоби за загиблими від рук терористів, телеканали мають змінити сітку мовлення

14 січня Президент України Петро Порошенко під час робочої зустрічі з головами обласних державних адміністрацій повідомив про своє рішення оголосити 15 січня Днем жалоби за загиблими від терактів на території України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Прийняв рішення проголосити 15 січня, четвер, Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів. І, в першу чергу, за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою», - сказав Петро Порошенко.

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей. «Проросійські бойовики-терористи прицільним ракетним ударом влучили в мирний цивільний автобус, який стояв на блокпосту. Вони цілились і в українських воїнів, і в українських цивільних громадян», - сказав Президент України.

 

Він також підкреслив, що світ висловлює співчуття Україні, зокрема була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН, а 15 січня планується прийняття рішення Європарламентом з приводу трагедії в Україні. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні під час телефонної розмови Канцлер Німеччини Ангела Меркель та Президент Франції Франсуа Олланд висловили співчуття та підтримку українському народові в принциповій боротьбі з терором.

 

Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. «Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об'єднані. Українців не залякати!», - підкреслив Петро Порошенко.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розмістила спеціальне звернення до телеканалів з приводу Дня жалоби. «Звертаємо вашу увагу, що Президент України Петро Порошенко оголосив 15 січня Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів, у тому числі за мирними жителями, які загинули 13 січня від обстрілу на блокпосту під Волновахою.
Просимо при формуванні ефірної сітки мовлення дотримуватися вимог Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті», - йдеться у повідомленні Нацради.

 

Сьогодні, 15 січня, більшість українських телеканалів, у тому числі розважальних і дитячих, розмістили у себе «свічку пам'яті» на знак Дня жалоби у країні. Водночас, низка телеканалів не мають такої позначки, зокрема: 5 канал, ТЕТ, канал М1, «Бігуді», ТВі, «Еспресо», NewsOne та деякі інші. Канал UBR вийшов з чорною жалобною стрічкою.

 

Нагадаємо, українські користувачі в соцмережах почали акцію «Я - Волноваха» (Je suis Volnovakha) у зв'язку з трагедією, що сталася 13 січня на блокпосту в Донецькій області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY