detector.media
14.01.2015 16:01
ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України
ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України

Сьогодні, 14 січня, о 22.25 на телеканалі ZIK вийде спецрепортаж «Переберія. Наш карнавал» про святкування Маланки на Буковині та Тернопільщині. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Західна Україна - маланкує! У містичну ніч із 13 на 14 січня найвіддаленішими селами Буковини, Тернопільщини і Прикарпаття відшаленіли  масштабні костюмовані дійства, аналогів яким у країні немає», - анонсує прес-служба.

 

Святкові заходи журналісти телеканалу зняли у місті Вашківцях, селищі Красноїльську (Чернівецька область) та у селі Горошовій на Тернопільщині.

 

Показу «Переберії. Наш карнавал» передуватиме випуск проекту «Особливий погляд. Ріо-де-Вашківці», який з'явиться в ефірі о 22.00. Для цієї програми журналісти дослідили традиції української Маланки у Вашківцях - місті, яке віддавна є столицею Переберії. Тут живуть майстри зі створення костюмів і масок, сюди з'їжджаються тисячі туристів, а мешканці села готуються до свята Маланки цілий рік.

 

 

Однією з особливостей сучасного святкування є щорічна поява нових карнавальних персонажів, коли компанію традиційним Маланці, Ведмедю і Козі складають представники сучасних професій, політики, державні діячі. Журналісти ZIK простежили, як учасники маланківських дійств намагаються реагувати на останні події в країні.

 

«Які герої і анигерої цьогоріч поповнили український карнавал, що символізують різноманітні маски та образи? -  про це в учасників Переберії розпитував народний проект «Вільний мікрофон», який побував у Вашківцях. У спецрепортажі найцікавіші розповіді поєднаються з унікальними кадрами святкувань», - повідомляє телеканал.

 

Нагадаємо, вчора святкування Маланки відбувалося у прямому ефірі ТРК «Львів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY