detector.media
14.01.2015 10:44
У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»
У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»

13 січня у Херсоні працівники комунального підприємства «Гарантія» за дорученням міського голови Володимира Миколаєнка зняли барельєф Володимира Леніна і напис «Іскра» зі стели в Гімназичному сквері міста. Про це повідомляє газета «День».

 

Синьою фарбою комунальники замалювали напис з довідкою щодо встановлення пам'ятника на честь газети «Іскра».

 

Напередодні демонтажу херсонська Самооборона та місцевий осередок «Правого сектору» оголосили в соцмережах акцію з приведення у «належний стан» пам'ятки радянського періоду. «Запрошуємо усіх патріотів у середу 14.01.2015 о 16:00. Збір біля пам'ятника «Іскра». Внесіть свій внесок у історію. Беріть з собою все що може допомогти націоналістам (кувалди, ломи і так далі). Також запрошений Мер Херсона», - йшлося у повідомленні.

 

«День» зазначає, що міська влада вирішила провести демонтаж, аби попередити непідконтрольне руйнування  в центі міста і запобігти можливим сутичкам.

 

«Я схвально ставлюся до такого рішення. Активісти звернули на це увагу влади і вона оперативно відреагувала. Ми продовжимо нашу роботу щодо очищення Херсона від комуністичних пам'яток. Якщо влада робитиме це самотужки - добре, якщо потрібна наша допомога, ми готові», - сказав очільник херсонської Самооборони Денис Лошкарьов.

 

Нагадаємо, 17 грудня у Херсоні працівники обласної державної ТРК «Скіфія», провівши профспілкові збори, ухвалили звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням зберегти державну структуру ОДТРК у процесі створення Суспільного мовника.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY