detector.media
12.01.2015 13:45
Надія Савченко написала у листі, що не збирається припиняти голодування
Надія Савченко написала у листі, що не збирається припиняти голодування

Ув'язнена в Росії українська льотчиця, народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко, що продовжує станом на 12 січня голодування, звернулася до українців у листі, який передала одному зі своїх адвокатів Миколі Полозову.

 

Українська військовослужбовець звернулася з московської в'язниці до всіх, кому не байдужа її доля. У своєму листі вона дякує за підтримку та наголошує, що не припинить голодування.

 

«Своїм протестом - голодом, я хочу добитися здорового глузду від російської влади і совісті від Слідчого комітету Р., - зазначила українська військовослужбовець. - Є безперечні докази моєї непричетності і невинності у тих злочинах, в яких мене звинувачують. Що їм ще потрібно?».

 

Також пані Савченко зазначила: «Рішення голодувати я прийняла самостійно, ніхто мене до цього не схиляв.

 

Вона також дала слово: «До дня повернення мене в Україні або до останнього дня життя в Росії!".  І тому його я не візьму, інакше чого будуть коштувати мої слова! ;)».

 

 

Нагадаємо, льотчиця, яку у Росії звинувачують у загибелі російських журналістів в зоні АТО, розпочала голодування  13 грудня 2014 року. Вона має намір продовжувати акцію до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна  її відпустити з-під варти.

 

Адвокат затриманої Марк Фейгін каже, що за цей час пані Савченко схудла на понад 10 кілограмів.

 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

5 січня в інтернеті стартувала міжнародна інтернет-акція на підтримку Надії Савченко. Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook фото- та відеоматеріали з інформацією про Надію Савченко різними мовами і поширюють її з хештегом #FreeSavchenko.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY