detector.media
06.01.2015 16:00
З полону «ДНР» звільнено журналіста газети «Дзеркало тижня. Україна» Євгена Шибалова - джерело
З полону «ДНР» звільнено журналіста газети «Дзеркало тижня. Україна» Євгена Шибалова - джерело

Сьогодні, 6 січня, бойовики «ДНР» відпустили захоплених 5 січня в центрі Донецька волонтерів організації «Відповідальні громадяни», серед яких  - журналіст газети «Дзеркало тижня. Україна» Євген Шибалов. Про це повідомляє сайт видання Dt.ua з посиланням на  власне поінформоване джерело.

 

Деталі звільнення Євгена Шибалова, волонтерів Дмитра Шибалова, Данила Антончика і Оксани Єфремової наразі невідомі.

 

Видання зазначає, що Євген Шибалов і його товариші займаються виключно наданням допомоги мирному населенню  

 

Нагадаємо, ввечері 5 січня у Донецьку бойовики «ДНР» захопили у полон журналіста газети «Дзеркало тижня.Україна» Євгена Шибалова разом з іншими волонтерами.  Про це повідомила на сайті «Відповідальні громадяни» Марина Черенкова. Журналіст Євген Шибалов також є волонтером цієї організації. Факт викрадення підтвердив на своїй сторінці інший активіст Енріке Менендес. Волонтер також висловила сподівання, що знайдуться люди, які роз'яснлять бойовикам, кого вони затримали і посприяє звільненню активістів.

 

Як повідомляє газета «Дзеркало тижня. Україна», ініціативна група жителів Донбасу «Відповідальні громадяни» була створена у червні 2014 року. До неї увійшли люди, які вирішили не залишати Донецьк, щоб допомагати мирним жителям і соціально незахищеним верствам населення, постраждалим від війни. Євген Шибалов працював власним кореспондентом всеукраїнського тижневика «Дзеркало тижня. Україна» впродовж декількох років. На сайті Dt.ua його перша публікація датується 2003 роком.  У листопаді Євген Шибалов потрапив під обстріл в одноу з районів окупованого бойовиками Донецька.

 

Від початку збройного протистояння на сході України в заручниках терористів і російських військових та найманців, за даними ЗМІ та медійних організацій, побувало близько 70 працівників ЗМІ. Станом на 22 вересня 2014 року у полоні перебували, за даними «Детектор медіа», шість журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY